Бившият шеф на СЕМ Георги Лозанов смята, че следващият премиер

...
Бившият шеф на СЕМ Георги Лозанов смята, че следващият премиер
Коментари Харесай

Георги Лозанов иска премиер да е Христо Иванов, но не го е питал

Бившият началник на Съвет за електронни медии Георги Лозанов счита, че идващият министър председател би трябвало да е Христо Иванов.

„ Като кажа кой, ще се разбере и какъв мисля, че би трябвало да е, тъй като имам съответно предложение. Дано с него не му направя “мечешка услуга ”, тъй като не съм го питал, само че политиците са обществени лица и би трябвало да носят на разискване – и сериозно, и позитивно. Мисля, че идващият министър-председател би трябвало да е водачът на „ Да, България ” Христо Иванов “, съобщи Лозанов пред .

Той се стимулира, че в Народното събрание в този момент Иванов най-пълно показва и удържа историческия континуитет на волята за демократични промени в нашето общество.

„ От акцията му в Росенец, вдигнала протестната вълна от 2020 година, обратно през решаващите политически и геополитически промени по времето на Костов и Стоянов, та чак до огромния наследник протест на Орлов мост през 1990 година. Заедно с това Христо Иванов пръв направи добре премерена диалогична крачка към ГЕРБ/СДС в търсене на взаимоотношение без съглашателство. Още повече, той е неотстъпчив покровител на правосъдна промяна, която точно обрисува границата на допустимия и неприемливия компромис в договарянията сред първите в Народно събрание “, изясни претекстовете си Георги Лозанов.

„ Впрочем той щеше да бъде определен още предишния път, в случай че президентът не беше дал третия мандат на Българска социалистическа партия, с цел да не би да се обиден съветските ползи от “войнолюбците ”. Вярно е, че Демократична България и Политическа партия влизат от парламент в парламент със поръчка да глобяват ГЕРБ за позволените през неговото ръководство корупционни практики, само че гласоподавателите към този момент за пети път не им дават подобен мандат “, заключи журналистът.

„ За страдание, битката с корупцията не се оказа задоволително мобилизиращ фактор. Веднъж, тъй като на редовия жител му наподобява, че тя е авансово изгубена в прехода. Втори път, тъй като му се коства, че това е препирня по високите етажи на властта, която не го визира персонално. И трети път, тъй като персонално му се е случвало на пътя или на гишето да взе участие в корупционни практики, тъй че отнася осъждането им подсъзнателно и към себе си “, сподели Георги Лозанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР