Бившият шеф на Пирогов проф. Асен Балтов завежда съдебен иск

...
Бившият шеф на Пирогов проф. Асен Балтов завежда съдебен иск
Коментари Харесай

Уволненият проф. Балтов: Ще търся правата си в съда

Бившият началник на " Пирогов " проф. Асен Балтов завежда правосъден иск против болничното заведение поради уволнението си, разгласи самият той пред Би Ти Ви във вторник. Балтов дефинира отстраняването си като " политическо ", само че в това време отхвърли да е обвързван с която и да е политическа мощ.

" Не виждам смисъл на този стадий пътят ми да продължи в политиката, тъй като всички ме познават като доктор. Бил съм подобен и до момента в който бях изпълнителен шеф, не съм преставал да церя. Политиката е работа за политиците ", съобщи той.

" Три са основанията за моето уволняване, като и трите са по времето, когато съм изпълнявал длъжността изпълнителен шеф на " Пирогов ". Накрая обаче написа, че съм уволнен като заемащ длъжността доктор, ортопед и травматолог “, разясни проф. Балтов. По думите му не е имало случаи, в които да нарушава морални правила.

" Не съм позволил нито някакви етични проблеми с пациентите, нито с сътрудниците ", сподели той. Заради това той счита, че уволнението му е политическо.

Проф. Балтов изясни, че е излязъл в болничен поради тежка хипертонична рецесия, което е наложило лекуване. Тя е станала дни преди промяната на ръководството на " Пирогов ". " Всеки ден усещах, че ставам по-зле. Реално съответства с деня, в който стана вписването в Търговския указател на новия изпълнителен шеф. Тогава към този момент получих доста високо кръвно налягане – 240/130. Веднага ме настаниха в интензивния бранш и стартира лекуването. Беше належащо три-четири дни, с цел да се възстановя. Психическото свръхнатоварване беше прекомерно ", сподели Балтов.

Сред основанията за освобождението му е, че на длъжността изпълнителен шеф е подписвал самичък себе си в в допълнение съглашение през 2018 година " Става въпрос за назначение от длъжността шеф на клиника, тъй като през 2018 година направихме преструктуриране на болничното заведение и обединихме две травматологични клиники в една. Моята служба като шеф на Първа травматологична клиника отпадна и по тази причина беше належащо да бъде оставена една щатна численост, която вероятно да заема, когато спра да извършвам длъжността изпълнителен шеф. Докато имаш контракт за ръководство, ти нямаш право да си назначен на щат към болничното заведение. Това нещо първо не съм го подписал аз. Второ, това се прави наложително и е такава практиката ", уточни лекарят.

Новият изпълнителен шеф - проф. доктор Иван Поромански, съобщи пред Би Ти Ви, че проф. Балтов е уволнен поради неспазване на етичните правила и трудовия кодекс и че се е назначил за шеф на операционния блок.

" Не съм се назначил самичък себе си, тъй като в случай че това беше по този начин, когато ме уволняваха, трябваше да ме уволнят от тази служба. Това е служба, която се заема след конкурс. Казах, че ще бъда склонен да заема тази позиция до конкурс ", разясни от своя страна Балтов.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР