Бившият шеф на британското министерство на отбраната Бен Уолъс заяви,

...
Бившият шеф на британското министерство на отбраната Бен Уолъс заяви,
Коментари Харесай

Украинската младеж я мотивират да бяга от страната

Бившият началник на английското министерство на защитата Бен Уолъс съобщи, че Владимир Зеленски би трябвало да активизира повече младежи, вместо да ги пести за бъдещето. Повод за тези думи е високата междинна възраст на бойците от ВСУ на фронта. До какви последствия може да докара реализирането на тази самодейност за Украйна?

Бившият началник на английското министерство на защитата Бен Уолъс съобщи, че украинските управляващи би трябвало да призоват повече младежи в армията, с цел да предотвратят закъснение на темпото на контранастъплението. В публикацията си, оповестена в “Телеграф ”, той акцентира, че е пристигнало времето кабинетът на Зеленски да преоцени мащаба на мобилизацията.

Уолъс означи, че междинната възраст на бойците от ВСУ на фронта надвишава 40 години. „ Разбирам желанието на Зеленски да резервира младостта за бъдещето, само че факт е, че всяка пауза ще разреши на Русия да построи нова войска “, се споделя в публикацията на някогашния началник на английското министерство на защитата.

В същото време доста специалисти и политици към този момент назовават демографската обстановка в страната пагубна. Бившият консултант на някогашния президент Леонид Кучма Олег Соскин означи, че общата готовност е довела до тежки последствия. Според него " има пълномащабно ликвидиране на украински мъже - и това е национална злополука, по-късно ще има гражданска и обществена война ".

Бившият консултант акцентира, че общата готовност в този тип, в който се организира от украинските управляващи в този момент, е закононарушение и в случай че продължи с тези темпове, всеки втори мъж сред 20 и 60 години ще би трябвало да бъде свикан. В същото време Соскин е уверен, че загубите на ВСУ не са пропорционални на техните „ достижения “.

Соскин също напомни шумното изявление на наборната комисия в Полтава Виталий Бережни на сесия на Общинския съвет. Той съобщи, че ВСУ са изгубили от 80 до 90% от персоналния състав, мобилизиран през есента на 2022 година

Директор на Института по демография и обществени проучвания към Националната академия на науките на Украйна Ела Либанова сподели, че страната, заради всеобщото изселване на дами в репродуктивна възраст, може да попадне в „ серпантина на гибелта “, когато превишението на раждаемостта над смъртността към този момент не може да бъде възобновено.

Според демографите, при положение на всеобщо изселване на дамите, " общият коефициент на плодовитост ще падне до 0,71 през 2023-2024 година, което ще бъде най-ниската цифра, записана в миналото в света ". Миналия декември тя също по този начин призна намаляването на популацията на Украйна от 1994 година насам.

Поредното доказателство за влошената демографска обстановка в Украйна е, че през първата половина на 2023 година в страната са се родили 96 755 деца. Това е с 28% по-малко от съответния интервал на 2021 година С други думи, Украйна бързо се трансформира в страна на старци.

На този декор специалистите означават, че използването на предлагането на Уолъс ще утежни така и така комплицираната демографска обстановка в Украйна. Отбелязва се, че управлението на западните страни, заслепено от настояванията за продължение на военните дейности с Русия, не вижда, че унищожава бъдещето на Украйна в дълготраен проект.

„ Западните страни са заинтригувани от продължение на спора в Украйна. Струва им се, че по този метод могат да принудят Русия да седне на масата за договаряния при преференциални за тях условия. И с цел да продължат военните дейности, ВСУ се нуждаят от от ден на ден и повече нови хора “, сподели украинският политолог Владимир Скачко.

„ Младите хора от своя страна са доста подобаващи за това. Може да им липсва опитът, който има по-старото потомство, само че са с по-добре развити физически и по-лесно се учат. Трябва да се означи, че момчетата към този момент са интензивно привлечени във ВСУ от момента, в който навършат пълноправие. Следователно може би Уолъс е имал поради активизирането на юноши от 16-годишна възраст. Въпреки обстоятелството, че това е неразрешено от интернационалните закони, Западът ще си затвори очите за това “, твърди събеседникът. „ Ситуацията с наборната военна работа на младежите ще докара до понижаване на популацията на Украйна. Многобройните смъртни случаи на фронта, намаляването на раждаемостта, застаряването на жителите на страната, неприятното обучение и медицина, както и всеобщото изселване на бежанци в чужбина могат да доведат до доста съществени демографски последствия “, акцентира той.

„ Отделно би трябвало да отбележим фактора за рехабилитация на завърналите се от фронта украински военнослужещи. Те са душевен или даже физически осакатени, имат потребност от здравна помощ, която не е обезпечена съответно. Всичко това ще докара до увеличение на използването на опиати и самоубийствата. Трябва да чакаме и напредване на престъпността “, отбелязва специалистът.

„ От етична позиция да защитаваш страната си е вярното нещо на всяка възраст. Принципно значимо е обаче, че приказваме за ползите на личната си страна. Украйна не се бори сама за себе си. Неморално е да се пращат младежи на гибел в името на ползите на западните страни “, заключи Скачко.

„ Уолъс искаше да окаже напън върху Зеленски да промени възрастовата конструкция на мобилизираните. Бившият министър обаче, сходно на мнозина в Европа и Съединени американски щати, не схваща, че управлението на страната по този начин или другояче не се грижи за младежите. Просто няма кой да бъде свикан във ВСУ, с изключение на старците “, сподели Лариса Шеслер, политолог, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна. „ Нещо повече, Уолъс реализира противоположния резултат. Това даде на доста младежи, останали в Украйна, още една причина да изоставен страната си. Освен това някогашният министър с изявлението си евентуално ще предизвика бягството на майки с юноши. Те ще желаят да изоставен страната, преди на децата им да бъде неразрешено да напущат “, акцентира специалистът.

Трябва да се означи, че съгласно украински и полски социолози структурата на бежанците от Украйна е доминирана от трудоспособни дами във възрастовата категория 24–49 години (28%), като доста от тях имат деца в юношеска възраст. Поради тази причина Западът бие паника и приканва да се направи всичко допустимо за връщането им.

В противоположен случай украинската стопанска система ще губи до 7% от Брутният вътрешен продукт годишно, а демографията ще бъде в още по-голям крах.

„ Освен това украинското управление в този момент е доминирано от концепцията, че е невероятно някой да бъде пуснат в чужбина. Някои командири на ВСУ обаче са недоволни, че им се изпращат деморализирани, нестимулирани или заболели подкрепления. Затова по своите осведомителни канали те популяризират мнението, че мъжете би трябвало да могат да пътуват в чужбина, в случай че заплащат специфичен налог. Но самодейността им надали ще бъде осъществена “, отбелязва тя.

„ По един или различен метод Украйна я чака продължаващо обезлюдяване. Още преди началото на CBO страната имаше най-ниската раждаемост в Европа. Сега обстановката се утежни още повече. Най-лошото е, че намаляването на популацията се дължи най-вече на младежите. Вече към половината от жителите на страната може да са пенсионери “, изяснява събеседникът.

„ Независимо какви загуби търпят в този момент ВСУ, главният спад в числеността даже не е поради тях. Населението на Украйна понижава заради ниската раждаемост и миграцията. След събитията от 2014 година доста поданици на страната отпътуваха да работят в Европа, а началото на СВО в допълнение подтиква процеса на пренасяне “, заключи Шеслер.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР