Бившият шампион на най-елитната професионална кикбокс верига Седрик Думбе ще

...
Бившият шампион на най-елитната професионална кикбокс верига Седрик Думбе ще
Коментари Харесай

Седрик Думбе напуска UFC, за да се бие в друга организация

Бившият първенец на най-елитната професионална кикбокс верига Седрик Думбе ще дебютира в една от най-елитните ММА вериги в света. Французинът беше подписал с UFC през 2022-а, само че по този начин и не дебютира в организацията. 

Сега Думбе оповестява, че ще постави ММА ръкавиците на “Professional Fighting League ”. Кикбоксьорът заяви в Twitter, че има плануван дуел във веригата за 23-и юни.

Майсторът на кикбокса трябваше да дебютира в първата галавечер на UFC в Париж предишния октомври, само че спортната комисия на Франция отсрочи борбата му с Дариан Уийкс, защото реши, че има огромна разлика в опита на двамата бойци.

Думбе мина към ММА през 2021-а. В клетката той реализира четири победи с нокаут в четири дуела. По разпоредбите на кикбокса той има 75 победи. 45 от които са реализирани с нокаут.

“Аз съм неповторим войник, който се причислява към неповторима организация. Очаквам огромен триумф в PFL ”, споделя французинът с камерунски корени.

PFC стартира сезона си от събития с три галавечери през април в Лас Вегас. През юни бойците ще изиграят вторите борби от сезона в Атланта.

“Седрик Думбре е еидн от най-хубавите спортисти в света и е необикновено попълнение към редиците ни. Седрик доминираше в кикбокса и той ще продължи да го прави и в ММА ”, споделя президентът на PFL Рей Сефо е прес-релийз. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР