Бившият съпруг на убитата Виолета Донева – известният режисьор акад.

...
Бившият съпруг на убитата Виолета Донева – известният режисьор акад.
Коментари Харесай

Потрес: Людмил Стайков нарече бившата си съпруга Виолета Донева „това лице“

Бившият брачен партньор на убитата Виолета Донева – известният режисьор акад. Людмил Стайков изуми всички с реакцията си след трагичната новина за гибелта на огромната актриса. Вместо даже от учтивост обществено да показа, че е покъртен от жестокото ликвидиране, пред медии режисьорът на „ Време разделно “ съобщи, че с „ това лице “ не поддържа връзки от 50 години. Двамата имат общ наследник – Иво.

Явно заглавието на историческия епос на неотдавна отишлия си акад. Антон Дончев се отнася и за взаимоотношенията сред Виолета Донева и Людмил Стайков.

79-годишната актриса с голям брой функции в киното и театъра, е била открита мъртва в дома си в столичния квартал „ Изток “ на 22 октомври, само че публично трагичната новина за убийството бе публикувана седмица по-късно.

Актрисата е открита в локва кръв в коридора на жилището си с прободни рани и със следи от душене, сочат последните информации от следствието. По тялото й има следи от принуждение. Заподозряна за убийството на Виолета Донева е нейна близка родственик с психологични проблеми – внучка или племенница. Разследващите бързо се насочили към родственици на актрисата, тъй като единствено те имали ключ за жилището. Засега арестувани за закононарушението няма.

Полицаи импровизирано разясниха, че внучката на актрисата страдала от биполярно разстройство. От Министерство на вътрешните работи импровизирано обявиха, че има данни дамата да го е отключила след приложимост на опиати.

Актрисата, която прави забележителни функции във филмите „ Обич “, „ Двама под небето “, „ Сбогом, другари! “, има трагичен бракоразвод с първия си брачен партньор Людмил Стайков. Двамата се женят в края на 60-те години, когато кариерата им се развива стремглаво. Тя е надарена и търсена актриса, той – към този момент одобрен режисьор в малкия екран и театъра.

През 1974 година Виолета Донева е оповестена за „ заслужил актьор “ – заветната фантазия на някои актьори по времето на социализма е наградена с медал „ Кирил и Методий “ II степен.

Работи най-дълго във Военния спектакъл – от 1967 до 1993 година В края на 70-те и при започване на 80-те години обаче към нея избухва скандал, когато в пика на славата й нейни колежки подават тъжба против нея, че е задигала техни персонални движимости и безусловно я упрекват в клептомания.

Скандалът е потулен, само че опозорена, Виолета Донева се отдръпва за известно време от театъра. Според слуховете това дава мотив на Людмил Стайков да изиска бракоразвод със брачната половинка си, защото с изключение на учител по „ Филмова и телевизионна постановка ” във ВИТИЗ, партията го гласи и за партийна кариера и в средата на 80-те е определен за кандидат-член на Централен комитет на Българска комунистическа партия и за депутат. Тези събития предшестват фотосите на най-известния му филм „ Време разделно “, за който се твърди, че е поръчан от управляващите.

Режисьорът не желал името му да се замесва в свадите с жена му. Разводът сред двамата е трагичен, като Донева и Стайков не желаят и да чуят повече един за различен. Не поддържат никакви връзки и заобикалят да вървят на обществени места, където биха могли да се засекат. Това е и повода приживе актрисата да не върви на театрални министър председатели, на които би могъл да участва някогашният й мъж.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР