Бившият руски президент и премиер на Русия и заместник-председател на

...
Бившият руски президент и премиер на Русия и заместник-председател на
Коментари Харесай

Медведев обясни кога спира обстрелът на енергийната инфраструктура на Киев

Бившият съветски президент и министър председател на Русия и заместник-председател на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в своя канал в " Телеграм " въпреки и неофициално обяви по кое време Русия ще спре да обстрелва украинската енергийна инфраструктура. Той разяснява и покупката на електрическа енергия, която Киев осъществя тестово от Словакия.

" Закупуването на електрическа енергия от Украйна в Словакия ще докара до в допълнение нарастване на цените на силата както за европейците, по този начин и за украинците, само че няма да даде мечтаната непоклатимост в работата на енергийната система, " разяснява Медведев в " Телеграм "

" Пътят към стабилността на енергийните доставки е друг. Трябва да признаят (Украйна-бел.ред.) легитимността на настояванията на Русия в границите на СВО ( " Специалната военна интервенция ", както Русия назовава експанзията си в Украйна-бел.ред.) и нейните резултати, отразени в нашата конституция (има се поради анексирането на четирите украински региона-бел.ред.). И тогава нещата със светлината ще се оправят ", написа Медведев.

На 27 октомври Украйна за първи път в тестов режим внесе електрическа енергия от Словакия.

В Украйна не доближава електрическата енергия след интензивните съветски обстрели, почнали след атентата на Кримския мост. Обстрелите нанесоха сериозни провали на енергийната инфраструктура. В резултат на това от предходната седмица в доста райони на страната, в това число Киев, редовно стопира електричеството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР