Бившият румънски министър Елена Удря е задържана с прокурорско постановление

...
Бившият румънски министър Елена Удря е задържана с прокурорско постановление
Коментари Харесай

Милева: Бившият румънски министър Елена Удря е задържана за 72 часа

Бившият румънски министър Елена Удря е арестувана с прокурорско разпореждане за 72 часа и следва да бъде импортирано искане до съда за непрекъснатото й задържане, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг в Съдебната палата във връзка със арестуваната през вчерашния ден у нас Елена Габриела Удря, някогашен румънски министър на районното развиване и на туризма в интервала от 2010-а до края на 2011 година

Причината за задържането е, че Удря е приета за отговорна и наказана на шест години затвор за корупция в северната ни съседка. Информацията е изпратена на българската гранична полиция по линия на интернационалното съдействие и по отношение на Европейска заповед за арест на Удря. След подхванати дейности от страна на Министерство на вътрешните работи дамата е открита покрай граничен пункт " Кулата " и арестувана за 24 часа.

Предстои българският съд да реши дали са налице предпоставките тя да бъде предадена на румънските правосъдни управляващи. Удря може и сама да се съгласи на това, изясни Милева.

Милева разяснява и заканите, които Любомир Каримански разгласи по-рано през днешния ден, че е получил.

„ Софийска районна прокуратура се самосезира и разпореди на Министерство на вътрешните работи до 10 дни са показват данни за осъществено закононарушение. Срокът за инспекция е 2 месеца, само че с цел да е по-бързо, сме дали 10 дни. Дали сме и подробни указания”.

По мотив скандалния запис, на който се вижда по какъв начин български служител на реда удря пестник на интернационален водач на тир, Сийка Милева съобщи, че сътрудниците й ще потърсят подпомагане от посолството на Турция, с цел да бъде разпитан пострадалият турски жител.

„ Всички знаете, че СРП следи досъдебно произвеждане за редовно следене и закана за ликвидиране на наш сътрудник. Направен е оглед служебния кабинет на сътрудника на улица „ Черковна”, разпитани са трима очевидци, конфискувани са камерите и видеозаписи от Спецпрокуратурата, конфискувани са материални доказателства, на които е назначена сложна, дактилоскопна и биологична експертиза. Продължават дейностите по следствието. Самият той също е разпитан. Работи се по всички версии”, изясни представителят на основния прокурор във връзка заканите, отправени против прокурор Кънев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/661700514906176
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР