Бившият ректор на Библиотекарския университет и бивш вицепрезидент на Мултигруп

...
Бившият ректор на Библиотекарския университет и бивш вицепрезидент на Мултигруп
Коментари Харесай

Служебната власт награди Стоян Денчев от УниБИТ наравно с Ицко Финци и Владо Пенев

Бившият ректор на Библиотекарския университет и някогашен вицепрезидент на " Мултигруп " проф. Стоян Денчев е получил най-високия почетен знак на Министерството на културата " Златен век - огърлие " за " развиване и одобряване на българската просвета и национална еднаквост ".

Отличието е връчено от служебния министър на културата Найден Тодоров на гала преди 24 май.

Денчев е показан като " академик, държавник и посланик " в късата информация във връзка премията - без да се обръща внимание на кариерата му като някогашен зам.-председател на Движение за права и свободи, връзките му с Илия Павлов и принадлежността му към Държавна сигурност.

" Отличава се за изключителните му заслуги към българската просвета и във връзка 70-годишнината му ", се споделя в информацията.

" Под негово управление израстват генерации експерти в региона на музейното дело, библиотеките, читалищата и ръководството на културата. Носител на голям брой награди за достижения в региона на културата ", показват още от МК.

Всъщност, в последните 20 години УниБИТ стартира да се разраства не толкоз в региона на бибилиотекарството, а в напълно друг бранш - " фрагменти " за службите за сигурност и отсъждане на съмнителни научни степени на политически лица като някогашния вицепремиер по туризма в кабинета " Борисов 3 " Марияна Николова, защитила.

Между 2005 и 2015 година Стоян Денчев беше почетен консул на Султаната на Оман в България, само че остана без позицията си след банкрута на Корпоративна комерсиална банка, в която най-големият държавен капиталов фонд на Оман беше акционер.

Сред останалите наградени с най-високото отличие на Министерството на културата са актьорите Ицхак Финци и Владимир Пенев, дългогодишният водещ на " Панорама " Иван Гарелов, музиковедът проф. Боянка Арнаудова, ръководителят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, както и някогашният министър на културата в последните години на комунистическия режим Георги Йорданов.

С премията " Златен век - звезда " са наградени поетът Александър Петров, писателката Рада Москова, художникът проф. Станислав Памукчиев, композиторът Хайгашод Агасян, някогашният шеф на Българска национална телевизия и издател Иван Гранитски, шефът на Националната изложба Ярослава Бубнова, и др.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР