Бившият ръководител на Каталуния Карлес Пучдемон обяви готовността си за

...
Бившият ръководител на Каталуния Карлес Пучдемон обяви готовността си за
Коментари Харесай

Пучдемон е готов да се срещне с Рахой

Бившият началник на Каталуния Карлес Пучдемон разгласи готовността си за персонална среща с премиера на Испания Мариано Рахой. Той разгласи това на конференция в Брюксел, излъчена от каталунския ефирен канал TV-3., представен от ТАСС.

Почдемон отбелязва, че в Испания го заплашва гонене за подстрекателство на протест и е подготвен да се срещне с ръководителя на испанското държавно управление, " в Брюксел или на друго място в Европа. "

 Пучдемон приветства от Белгия
Пучдемон приветства от Белгия " успеха " над Испания

Европейската комисия съобщи, че позицията ѝ във връзка с Каталуния остава същата, без значение от резултатите от вчерашните избори

Той също по този начин изиска отдръпването на испански звена на националната полиция от Каталуния , които са на територията на самостоятелната област след референдума за самостоятелност. " Рахой ще би трябвало да се отдръпна хиляди служители на реда изпратени на Каталуния ", разяснява той.

На протест в Барселона поддръжници скандираха " президент Пучдемон " с разгърнати големи червено-жълти каталунски знамена, откакто бяха оповестени резултатите. Говорителят на Пучдемон разяснява пред Ройтерс с текстово известие: " Ние сме завръщащите се деца ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР