Бившият президент Росен Плевнелиев заяви пред Nova News, че като

...
Бившият президент Росен Плевнелиев заяви пред Nova News, че като
Коментари Харесай

Плевнелиев: Нездравословна е идеята на ГЕРБ за отнемане на дерогацията от “Лукойл”

Бившият президент Росен Плевнелиев съобщи пред Nova News, че като държавен глава не би одобрил концепцията за лишаване на дерогацията, която съгласно него е нездравословна.

“Ако бях президент, щях да се веселя “Лукойл ” да се продаде и най-сетне от съветски ръце, този стратегически актив да попадне в рационален притежател, който да си заплаща налозите. Същевременно, с цел да имаме предсказуемост, не може от през днешния ден за на следващия ден законодателството да се трансформира. Идеята на ГЕРБ за лишаване на дерогацията ми се коства нездравословна, не бих я одобрил като държавен глава. Решението бе взето от Народното събрание и в съгласие на европейско равнище, съобщи Плевнелиев.

Плевнелиев е на мнение, че съществува риск съветски газ да минава “пакетиран ” като турски

“Договорът с “Боташ ” е несъразмерен в тяхна изгода. Нека да забележим истината за този договор, който ни заробва с десетки милиарди. И Денков, и Габриел са умерени, мъдри и спокойни, имат дълготраен проект и вършат верните неща. Доверявам им се, мисля, че държавното управление би трябвало да продължи работа до президентските избори през 2026 година Част от министрите могат да бъдат заменени при ротацията ”, уточни той.

Според Плевнелиев се намираме в временен интервал сред един международен ред, който си отива и един, който би трябвало да създадем занапред.

“В момента тортата се реже отначало – световните и районните сили поставят упоритостите си на масата. В Близкия изток има три районни сили – Саудитска Арабия, Иран и Турция. Те се ненавиждат една друга и си спретнаха всички вероятни спорове с финансирани от тях организации. Египет одобри по-мирна роля, макар че тя е четвъртата районна мощ. Иран от десетки години тренира и образова “Хамас ” и “Хизбула ”, с цел да извършат като проксигрупировки разнообразни действия. В Израел имаше терористична офанзива, при която бяха убити над 1000 евреи, целият свят би трябвало да я жигосах. Кой постанова несъгласие, с цел да не бъде наказана “Хамас ”? Русия ”, разяснява Плевнелиев.

 Путин даде необичайно пояснение Снимка: БГНЕС/ EPA/MIKHAIL METZEL /SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Плевнелиев уточни, че Путин заздравява властта си посредством войната в Украйна.

“Той към този момент конфигурира военна тирания в Русия, по тази причина си приказва със Северна Корея. В Израел има към 1 млн. руснаци, те евентуално ще понесат следствията на това, че Путин не осъди офанзивата на “Хамас ”. Китай пък завзема уравновесена позиция. Тя е заинтерсована от мир, с цел да просперира ”, акцентира той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР