Бившият президент на СССР Михаил Горбачов смята, че президентът на

...
Бившият президент на СССР Михаил Горбачов смята, че президентът на
Коментари Харесай

Горбачов: Лукашенко късно се обърна за подкрепа към работниците

Бившият президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов счита, че президентът на Беларус Александър Лукашенко прекомерно късно се е обърнал за поддръжка към служащите от предприятията в страната.

" Лукашенко се обърна за поддръжка към служащите от промишлените предприятия. Но, коства ми се, прекомерно късно ", каза 89-годишният Горбачов пред в. " Комсомолска истина ".

Бившият руски водач акцентира, че в края на съществуването на Съюз на съветските социалистически републики той също се е обръщал към трудещите се за поддръжка и разясни, че е напуснал поста президент с цел да " се избегне ерес и вътрешна война ". 

Същевременно съветски медии разкриха, че нощес в Минск е кацнал самолет Ту-214 с бордови номер RA-64523 (по данни от FlightRadar). Според информации от открити източници това е аероплан на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия . Лайнерът е изхвърчал в 16 ч. от летище " Внуково ", което се употребява от обединявания авиационен отряд със особено предопределение, и е кацнал на националното ленище в Минск в 17:17 ч.

Самолетът е от модификацията Ту-214ВПУ, като със упоменатия регистрационен номер от тази трансформация е прочут единствено един аероплан - конструиран в Казанския авиозавод. Той е систематизиран като въздушен пункт за ръководство и през декември 2013 година е предаден за потребление на ФСБ. Самолетът се употребява за полети от шефа на ФСБ Александър Бортников - с него, да вземем за пример, той е отишъл през февруари във Вашингтон ца присъединяване в среща за справяне с тероризма.

Днес пък ще има заседание на водачите от Евросъюза, на което би трябвало да се вземе решение за налагане на спомагателни наказания против Беларус . Преди него австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че в страната би трябвало да се проведат нови избори.

" Необходими са нови избори, които да преминат свободно и заслужено - сподели Курц. - Трябва да наложим наказания. Радвам се, че ще има специфична среща поради Беларус, защото считам, че решаващо значение ще има ясната реакция на Европейски Съюз. Според мен, би трябвало да има наказания против тези, които носят отговорност за насилието в Беларус ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР