Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва
Коментари Харесай

Тръмп: Китай дължи на света грандиозна сума като COVID компенсация!

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Китай би трябвало да заплати 10 трилиона щатски $ като отплата за вредите, породени от пандемията единствено на Съединени американски щати, до момента в който за останалия свят тази сума ще бъде даже доста по-висока, оповестява „ Дойче Веле “, представена от БГНЕС.

Водещ на „ Фокс нюз “ помоли някогашния президент да разяснява изказването си от 6 юни, че всички страни би трябвало да се обединят и да изискат от Китай най-малко 10 трилиона $ като отплата за загубите от пандемията.

" Тази цифра е доста по-висока, само че това е всичко, което те могат да платят. И ние приказваме единствено за заплащания към нас, за останалата част на света тази цифра е даже по-висока ", сподели някогашният президент. „ Цели страни бяха унищожени поради това, което направиха “, акцентира Тръмп.

Той сподели още, че неговата администрация е подложена на критика за догатката, че пандемията може би е почнала вследствие на „ приключване “ на причинителя на инфекцията от Института по вирусология в Ухан, само че тази рецензия се оказва „ безусловно безпочвена “:

" Надявам се, че това се е случило инцидентно или заради непросветеност на някого ", продължава някогашният президент, разяснявайки аргументите за експлоадирането на пандемията.

" Но както и да е, Китай би трябвало да окаже помощ ", показва Доналд Тръмп.

В края на май американският президент Джо Байдън разгласи, че сега няма задоволително информация, с цел да се каже сигурно по какъв начин е почнало разпространяването на новия ковид: след контакт на човек със инфектирано животно или след случай в лаборатория. Американският водач разпореди на разследващата общественост да " удвои напъните ", с цел да изследва всички налични данни и да му приготви нов отчет по тази тематика след 90 дни.

На 23 май „ The Wall Street Journal “ разгласява изказване, базирайки се на данни от американското разузнаване, че минимум трима китайски учени от Института по вирусология Ухан са били тежко заболели през ноември 2019 година, което може да приказва в интерес на теорията за изкуственият генезис на новия ковид.

От своя страна Жао Лиджиян, формален представител на китайското външно министерство, съобщи на постоянния брифинг на 24 май, че изявления в медиите, че няколко учени от института са били лекувани в болница през ноември 2019 година, още преди китайските управляващи да разгласят появяването на незнайна тогава болест, не са правилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР