Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска от федерален съдия

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска от федерален съдия
Коментари Харесай

Тръмп поиска от съда да накара Туитър да възстанови акаунта му

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от федерален арбитър в щата Флорида да принуди Туитър да възвърне акаунта му, закрит от компанията през януари с аргумента, че има заплаха той да бъде употребен за тласкане към принуждение, съобщи Ройтерс.

Тръмп внесе иск в Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Флорида за издаване на предварителна заповед против Туитър, потвърждавайки, че обществената мрежа е била " заставена " да отстрани акаунта му от членове на Конгреса.

Туитър и няколко други обществени медии постановиха възбрана на Тръмп да употребява платформите им, откакто на 6 януари навалица от негови поддръжници щурмува Капитолия.

Туитър " упражнява колосално, исторически невиждано и надълбоко рисково за откритите демократични диспути ниво на въздействие и надзор върху политическия дискурс в тази страна ", показват юристите на Тръмп в желае.

През юли Тръмп заведе дело против Туитър Facebook и Google, както и против шефовете им, за незаконно заглушаване на изразителите на консервативни позиции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР