Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп побеждава на първичните избори

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп побеждава на първичните избори
Коментари Харесай

Тръмп с лекота спечели първичните избори в Южна Каролина

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп побеждава на първичните избори на Републиканската партия в щата Южна Каролина, предадоха международните организации, като се позоваха на първи данни след вота, извършен в събота. Резултатите на организация " Едисън ризърч " демонстрират, че при 18 % преброени бюлетини Тръмп получава 58.3%, а Хейли 41.2%, показва " Ройтерс ".

В борбата за президентската номинация на Републиканската партия против Тръмп се изправяше някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли. Поражението за нея е още по-голямо, защото тя беше губернатор на Южна Каролина в продължение на няколко години и щатът беше считан за неин бастион.

Ники Хейли отхвърли тази седмица догатките, че провалянето на Южна Каролина ще я накара да приключи предизборната си акция, макар че става все по-ясно, че пътят ѝ към президентската номинация на републиканците не е проправен.

Според екзит пол допитване, извършено измежду гласувалите на първичните избори в Южна Каролина, имиграцията е била въпрос номер едно, който ги вълнува по време на предизборната акция, съобщи " Ройтерс ", като се базира на социологическата организация " Едисън ризърч ". Около 41% от интервюираните гласоподаватели са декларирали, че въпросът за имиграцията е бил от най-голямо значение за това по какъв начин са дали своят вот през вчерашния ден. 31% са споделили, че въпросът с най-голямо значение за тях е стопанската система. Около 32% от гласоподавателите са декларирали, че Тръмп не би бил подобаващ за президентския пост, в случай че бъде наказан за закононарушение, до момента в който към 65% не считат, че президентът демократ Джо Байдън е спечелил законно президентските избори през 2020 година, демонстрира още изследването.

Преди да отпътува за Южна Каролина, с цел да следи резултатите от вота там, Тръмп взе участие в конференция на консервативни водачи, където произнесе 90-минутна тирада, в която обрисува мрачна картина на една, по думите му, западаща Америка при ръководството на Байдън, отбелязва " Ройтерс ".

Пред гостите на събитието, известно като Конференция за консервативно политическо дейности, провеждана в Нешънъл Харбър, Тръмп съобщи, че в случай че той победи Байдън на изборите през ноември, това ще бъде Съдният ден за Съединени американски щати и негов безспорен и финален реванш.

През аплодираща го публика Тръмп съобщи по адрес на Байдън: " Джо, нечестният, ти си уволнен! Разкарай се отсам. Разрушаваш нашата страна! ", съобщи " Ройтерс ". През аудиторията Тръмп сподели, че " Съединени американски щати са ръководени от тирани, корумпирани хора, от фашисти ", съобщи Франс прес.

Пред стотици последователи, които носеха червени шапки с надписа: " Тръмп ", извезан със златни букви, републиканският претендент за президент съобщи: " Глас за Тръмп е вашият билет към свободата и вашият паспорт за отърваване от тиранията ".

Той приказва и за противозаконната имиграция и сподели, че тя убива " нашите жители, убива нашата страна ". " Нито една страна не може да понесе, това, което се случва в Съединени американски щати ", съобщи още Тръмп, визирайки миграционната политика на Байдън. Той добави, че при ръководството на Байдън " Америка станала кошмарна " и даде обещание да предприеме сурови ограничения против противозаконната имиграция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР