Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отмени планираната пресконференция по

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отмени планираната пресконференция по
Коментари Харесай

Тръмп ще говори за щурма на Капитолия на митинг в Аризона, обеща голяма тълпа

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира плануваната конференция във връзка годишнината от протеста на 6 януари в Капитолия на Съединени американски щати, написа The Hill.

Бившият дъжавен глава възнамеряваше да употребява конференцията в четвъртък в Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, като контраплатформа на планувана молитвена работа в Капитолия за отбелязване на събитията от 6 януари, цитира изданието " Фокус ".

В изказване Тръмп упрекна за анулацията изборната комисия на Камарата на представителите, натоварена с следствието на протеста от 6 януари. Той сподели, че

вместо това ще засегне доста от тематиките, които е възнамерявал да разиска на конференцията, по време на протест в Аризона, плануван за 15 януари.

" В светлината на цялостната пристрастност и непочтеност на неизбрания Комитет за 6 януари на демократите, двама несполучливи републиканци и медиите за подправени вести, анулирам конференцията на 6 януари в Мар-а-Лаго в четвъртък и вместо това ще обсъдя доста от тези значими тематики на моя протест в събота, 15 януари, в Аризона - ще бъде огромна навалица! " - съобщи Тръмп.

Очакваше се Тръмп да употребява конференцията в четвъртък, с цел да повтори изказванието си, че президентските избори през 2020 година са му откраднати посредством

голяма изборна машинация и да подлага на критика комисията на Камарата на представителите, проверяваща събитията от 6 януари, когато навалица от поддръжници на Тръмп нахлуха в Капитолия на Съединени американски щати като депутати се срещнаха, с цел да удостоверят изборната победа на президента Байдън.

Очакваше се изявленията му да послужат като канал за показване на съпротива на тържествена молитвена работа във Вашингтон, която ще означи най-тежката офанзива против Капитолия на Съединени американски щати от епохи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР