Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на Тръмп за опит за отмяна на изборни резултати

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и любимец за продобиване на републиканската президентска номинация за изборите през 2024 година беше упрекнат за осъществено закононарушение за трети път в границите на четири месеца, предадоха международните организации.

Този път обвиняванията бяха повдигнати по отношение на напъните му да осуети изхода от изборите за президент на Съединени американски щати през 2020 година, извоювани от демократа Джо Байдън.

Обвиненията произтичат от следствието, извършено под надзора на специфичния прокурор Джак Смит по изказванията, че Тръмп се е опитал да преобърне резултата от изборите за президент през 2020 година

Малко преди да бъде оповестено новото обвиняване, Тръмп съобщи в обществената си мрежа " Трут сошъл ", че е чул, че го грозят нови обвинявания. " Чух, че извратеният Джак Смит, с цел да попречи на

президентските избори през 2024 година, ще издаде още един подправен обвинителен акт против вашия обичан президент ", написа той в обществената мрежа.

Официални представители са свидетелствали в хода на следствието, че Тръмп им е оказал напън въз основа на подправени изказвания за широкоразпространени измами при гласуването през 2020 година Поддръжниците на републиканеца нападнаха Конгреса на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година в опит да попречат на законодателите да удостоверят успеха на Байдън.

На 18 юли Тръмп съобщи, че е получил писмо от Смит, в което му споделя, че е обект на следствие по отношение на офанзивата от 6 януари 2021 година във Вашингтон.

Тръмп дефинира всичко това като лов на вещици, ориентиран против него.

Сега някогашният президент е упрекнат по четири пункта и е свикан да се яви във федерален съд във Вашингтон съда на 3 август. Обвиненията включват скрит план против американската страна и възпрепятстване на публична процедура.

Заедно с Тръмп са упрекнати още шестима негови съратници, само че имената им не се посочват в този момент. Те са дефинирани на този стадий като съзаклятници в заговора против американската страна.

През юни Тръмп бе упрекнат от федерално огромно жури в Маями, свикано от специфичния консултант Джак Смит, по 37 пункта за непозволено и нелегално задържане на класифицирани държавни документи след напускането на президентския пост през 2021 година и за възпрепятстване на правораздаването. Прокурорите го упрекнаха, че е рискувал някои от най-чувствителните секрети на националната сигурност на Съединени американски щати да излязат нескрито и да попаднат в несъответствуващи ръце.

Миналия четвъртък прокурорите прибавиха още три наказателни обвинявания против Тръмп по този случая, с което общият им брой доближи 40, обвинявайки го в разпореждане на чиновници да изтрият видеозаписи.

Първи обвинявания против Тръмп бяха повдигнати през март, когато огромното жури, свикано от окръжния прокурор на Манхатън, го упрекна по 34 пункта. През април Тръмп пледира почтен по тези обвинявания за подправяне на бизнес документи, обвързвана с заплащането на сума на порнозвездата Сторми Даниълс, с цел да се купи мълчанието й преди изборите през 2016 година за хипотетична нейна полова връзка с републиканския милиардер. Тръмп отхвърля да е имал такива връзки с Даниълс.

77-годишният Тръмп в предишното е посочил дарба да оцелява след правни проблеми, политически несъгласия и противоречиво държание, които биха могли да нанесат сериозен удар на други политици. Много републиканци в този момент се сплотиха зад Тръмп, представяйки обвиняванията против него като гонене за да се попречи на неговата предизборна акция и като скрит план на демократите да го унищожат политически. Стратези обявиха, че обвиняванията да могат да оказват помощ на Тръмп да затвърди поддръжката в своята електорална база и да завоюва борбата за президентската номинация на републиканците. Но когато се стигне до самия президентски избор Тръмп ще има сложната задача да завоюва на своя страна и по-скептично настроените умерени републиканци и самостоятелните гласоподаватели.

А в това време правните му проблеми може да се усилват още повече. Тръмп е разследван и от областен прокурор в щата Джорджия по отношение на обвинявания, че се е опитал да анулира загубата си на изборите през 2020 година в този щат.

Съдебно жури в Манхатън реши през май по цивилен иск, че Тръмп би трябвало да заплати 5 милиона $ обезщетение за полово принуждение над някогашната журналистка и писателка Е. Джийн Карол, осъществено през 90-те години на предишния век. Компанията на Тръмп за недвижими парцели беше наказана през 2022 година в Манхатън за данъчни измами, макар че той персонално не бе упрекнат по това дело, напомня Ройтерс. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР