Бившият президент на САЩ Джими Картър постави под съмнение легитимността

...
Бившият президент на САЩ Джими Картър постави под съмнение легитимността
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е нелегитимен президент на САЩ, обяви Джими Картър

Бившият президент на Съединени американски щати Джими Картър сложи под подозрение легитимността на президентството на Доналд Тръмп , като означи, че милиардерът евентуално е нямало да влезе в Белия дом, в случай че руснаците не бяха се намесили на президентските избори през 2016 година, осведоми " Политико ".

Според Картър Доналд Тръмп е нелегитимен държавен глава на Съединените щати. Картър съобщи по време на събитие във Вирджиния, че цялостно следствие ще покаже, че Тръмп е изгубил изборите през 2016 година

" Мисля, че цялостно следствие ще покаже, че Тръмп в действителност не е спечелил изборите през 2016 година Той изгуби изборите и той встъпи в служба, тъй като руснаците се намесиха от негова страна ", разгласи някогашният президент, който служи от 1977 до 1981 година

Попитан дали има вяра, че Тръмп е " нелегитимен президент " , Картър се усмихна и отговори, че не може да върне думите си обратно.

По време на събитието Картър прикани Тръмп да осъди Русия за намесата на изборите. По думите му американският водач би трябвало да " признае, че се е случило ".

По-рано през днешния ден на Г-20 Тръмп шеговито помоли Путин да не се намесва в изборите в Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР