Бившият президент на френския Анже - Саид Шабан, е задържан,

...
Бившият президент на френския Анже - Саид Шабан, е задържан,
Коментари Харесай

Започна второ разследване срещу бившия президент на Анже

Бившият президент на френския Анже - Саид Шабан, е арестуван, с цел да бъде разпитан като част от следствие за пране на пари, оповестиха медиите в страната.

Телевизионният оператор LCI съобщи, че казусът, обсъждан от прокуратурата на Бобини в района на Париж, се концентрира върху подозрителни финансови транзакции и ролята на сътрудници на играчи в прехвърляния, направени от борещия се за оставане в елита френски футболен клуб, написа АП.

Шабан, който е изправен пред обвинявания в полово посягане по настрана дело, подаде оставка от Анже предишния месец. Неговият наследник Ромен Шабан го размени.

Офисите на Анже бяха претърсени от полицията през януари като част от огромно следствие, включващо няколко клуба. Клубът сподели по това време, че неговият някогашен юридически шеф и сътрудник на състезател, нает от клуба, са били обект на предварителното следствие.

Прокуратурата в Бобини разгласи, че претърсванията са осъществени като част от следствие за допустимо пране на пари в проведена група и нелегално практикуване на специалността на футболен сътрудник.

Анже е на последно място в класирането на френското състезание със единствено 11 точки от 29 мача този сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР