Бившият президент на Българския футболен съюз и на Професионалната футболна

...
Бившият президент на Българския футболен съюз и на Професионалната футболна
Коментари Харесай

Валентин Михов: Рязкото подмладяване на отбора може би влияе

Бившият президент на Българския футболен съюз и на Професионалната футболна лига Валентин Михов твърди, че подмладяването на националния тим е положително решение, само че внезапната смяна не постоянно води до положителни резултати.

Той показа мнението си за равенството сред от квалификациите за европейското състезание по футбол през 2024 година

" Рязкото подмладяване на тима може би въздейства. Трябва да се подмладява тима, с цел да има бъдеще, само че на този стадий към момента не са подготвени. За мен футболът не е опитно поле. Трябва да им се даде опция, само че би трябвало да имат рутина и опит. Виждате какво вършат хърватите, няма да им споделям междинната възраст. Младите момчета би трябвало да вдигнат главите. Те, дружно с треньора, са обезпокоени. Разочарован съм, тъй като всички чакахме победа. Може бе ще си го изкараме на Сърбия, тъй като няма какво да губим. Много от младите момчета демонстрираха какво могат, би трябвало им време " съобщи той.

Столичанинът разяснява ролята на треньорите и работата на Младен Кръстаич.

" Сега нямаме капацитет. В основата на спорта са треньорите, които би трябвало да бъдат психолози и педагози. Трябва да има тактика. Трябва да търсим деца и кой да ги тренира. Изкуство е да работиш с дете, нужен е мурафет. Най-лесно е да се освободи Младен Кръстаич. Той си има тактика. Подмладяването е реалност и има доста положителни футболисти. Подмладяването стана доста тотално със 7=8 индивида. Някои от младите ще се ошашавят. Срещу Сърбия би трябвало да са спокойни, тъй като към този момент няма какво да губят. Защо да ни е боязън от Сърбия? Трябваше да победим Литва, само че го нямаше Гонзо начело. Аз съм почитател на Чочев, само че ни трябват още чочев-ци. Младите момчета дадоха сериозна причина, че има в тях много самун. ", добави той.

Валентин Михов е впечатлен от миналия сезон в Първа лига, само че не и от използването на ВАР.

" Имаше положителни мачове този сезон. Българите обичаме да хулим. България може да се гордее със спорта. Искам да се гордеем с тези, които ни ръководят. Всеки мисли, че от него стартира страната и властта. Срещнах се с Виктор Кашай, той е образован и ерудиран човек. Трагедията е, че доста от съдиите употребяват ВАР за опрощение. Трябва да оставим човешкия фактор ", приключи той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР