Бившият президент , който избяга от Афганистан миналия месец, когато

...
Бившият президент , който избяга от Афганистан миналия месец, когато
Коментари Харесай

Ашраф Гани се извини на афганистанците за „най-трудното решение в живота си“

Бившият президент, който избяга от Афганистан предишния месец, когато талибаните влязоха в Кабул, се извини на афганистанския народ с думите: „ Не можах да направя по този начин това да свърши по друг метод “, предават Агенция Франс Прес и РИА Новости.

В изказване в Twitter Гани сподели, че е напуснал по гледище на защитата на двореца, с цел да избегне риска от улични кръвопрплития, и още веднъж отхвърли да е откраднал милиони от хазната. Бившият президент на Афганистан поддържа провеждането на одит под егидата на Организация на обединените нации или самостоятелни органи, с цел да се потвърди, че не е изнесъл пари от страната.

Гани назова решението да напусне Кабул „ най-трудното в живота си “.

„ Напускането на Кабул беше най-трудното решение в живота ми, само че бях сигурен, че това е единственият метод да предотвратя потреблението на оръжия и да спася Кабул и неговите шест милиона души “, сподели Гани в изказване, оповестено в Twitter.

Той повтори, че е напуснал президентския замък на 15 август след предизвестие от защитата, чийто личен състав го посъветвал да избегне " ужасните улични боеве, които градът е претърпял по време на гражданската война " от 90-те години.

Ашраф Гани се извинсъщо на афганистанския народ за „ завършека на всичко с такава покруса “.
 Скандален запис на диалог Байдън-Гани: Не е значима истината, а по какъв начин ще бъде показана Скандален запис на диалог Байдън-Гани: Не е значима истината, а по какъв начин ще бъде показана
Твърде забавен диалог се е провел сред президентите на Съединени американски щати и Афганистан три седмици преди рухването на Кабул, заяви Ройтерс. От не...

" Дълбоко скърбя, че моята лична глава постави завършек на същата покруса като тази на моите прародители - без да подсигурява непоклатимост и разцвет. Извинявам се на афганистанския народ, че не можех да направя всичко да приключи по друг метод ", сподели някогашният президент.

Той добави, че задължението му към афганистанския народ е непреклонен и ще го „ извършва ” до края на живота си.

Гани сподели още, че скоро ще опише в детайли за неочакваното си овакантяване на страната и предшестващите я условия.

" Сега не е моментът да се впускам в дълги пояснения на събитията, довели до заминаването ми. Ще ги споделя в детайли в близко бъдеще ", се споделя в изказването.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР