Бившият президент Доналд Тръмп каза, че е много близо до

...
Бившият президент Доналд Тръмп каза, че е много близо до
Коментари Харесай

Тръмп е бил убеден от помощници, че не бива да помилва Асандж или Сноудън

Бившият президент Доналд Тръмп сподели, че е " доста покрай това да тръгне в другата посока " при издаването на опрощение за Джулиан Асандж или Едуард Сноудън, преди да напусне Белия дом, като в последна сметка реши да не помилва нито един от тях.
По време на изявление за Кендис Оуенс от Daily Wire тази седмица, Тръмп беше запитан за какво не е съумял да издаде опрощение на съоснователя на WikiLeaks Асандж и разобличителя на Агенцията за национална сигурност (NSA) Сноудън, за което деятелите упорстваха през последните месеци на президентския пост, оповестява RT. 

Защо Европейски Съюз поддържа Навални, само че пренебрегва Асанж? Защо Европейски Съюз поддържа Навални, само че пренебрегва Асанж?
„ Имате две страни “, сподели Тръмп. Той разказа обособените им обстановки надлежно като „ нещо като шпионска договорка “ и „ някой, който разкрива същинска корупция “, само че без да показва кое изложение се отнася за кое лице, като заключи единствено, че се усеща „ малко по-силно за едното от другото. "

Медийни известия по-рано тази година сочат, че Тръмп е бил уверен от помощници, че помилването на Асандж или Сноудън ще разстрои републиканците в Сената, които се подготвяха да гласоподават в процеса за импийчмънт му по това време. В един миг той също наподобява негативно загатва Асанж и „ шпиониране “, макар че не даде детайлности.

„ Имаше [имаше] някои шпионски неща и [бяха] пуснати някои неприятни неща, които в действителност ни отблъснаха и в действителност ни нараниха с това, което направиха “, сподели той, съгласно Daily Wire. По време на началните стадии на чуването за екстрадиция на Асандж в Лондон предходната година се твърди, че на журналиста е било препоръчано опрощение в подмяна на това, че е разкрил произхода на хакнатите имейли на демократите, изпратени по време на президентската акция през 2016 година

Белият дом отхвърли изказванието и сподели, че президентът „ едвам “ познава републиканския конгресмен, посредством който се твърди, че е била препоръчана договорката. Конгресменът от своя страна сподели, че е направил предлагането по своя лична самодейност и Белият дом не го е одобрил.

Тръмп сподели, че в последна сметка е решил да остави въпроса да се преглежда в правосъдната зала. „ Предполагам, че съдилищата в действителност вършат това “, сподели той.

В момента Асандж е арестуван в затвор в Обединеното кралство, откъдето неотдавна беше постановено, че може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, с цел да бъде съден по обвинявания в шпионаж за издание на документи, свързани с хипотетични военни закононарушения на Съединени американски щати по време на акциите в Афганистан и Ирак. Заплашва го до 175 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен. Неговото психическо и физическо здраве се утежнява, утежнява се по време на 20-те месеца отнемане от независимост, а неотдавна той претърпява инсулт.

Сноудън, който остава дезертьор от Съединени американски щати, откогато подаде сигнал за неконституционно шпиониране на американската общност през 2013 година, изглеждаше по-вероятен претендент за президентско опрощение. Бившият президент сподели предходната година, че " преглежда " случая на Сноудън, отбелязвайки, че мнозина считат, че той " не е бил третиран заслужено ". Това изражение изненада доста коментатори, като се има поради, че Тръмп преди този момент наричаше някогашния реализатор на АНС като „ разузнавач, който би трябвало да бъде екзекутиран “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР