Бившият премиер Симеон Сакскобургготски посрещна в двореца Врана руския митрополит

...
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски посрещна в двореца Врана руския митрополит
Коментари Харесай

Докато балъците протестират: Симеон II пие кафенце с Митрофанова и кагебееца Антоний

Бившият министър председател Симеон Сакскобургготски посрещна в двореца " Врана " съветския митрополит Антоний и посланика на Русия Елеонора Митрофанова на фона на митинга против появяването на така наречен " външен министър " на съветската православна черква в България.

Троицата се събра в двореца " Врана " на 6 декември - в деня, в който жители блокираха входа на съветската църква в центъра на София в символ на неодобрение против знаковата аудиенция на Антоний.

Гостуването на Митрофанова и митрополита при Сакскобургготски е непокътнато в загадка за българските медии. Не е упомената и на уеб страницата Н.В. Цар Симеон II (kingsimeon.bg). В Patriarchia.ru и в пресцентъра на службата за външни работи на съветския патриарх Кирил обаче тя е разказана в детайли, в това число със фотоси.



" Митрополит Волоколамский Антоний топло приветства Симеон II Сакскобургготски от името на святейшия патриарх Московски и всеруски Кирил, като означи неговия незабравим принос за съхранението на единството на Българската православна черква и укрепването на позициите ѝ в българското общество, както и персоналният принос на Главата на Царския дом на България в укрепването на връзките сред Руската и Българската православни църкви ", се споделя в информацията.

Сакскобургготски също е предал " поздрави и благопожелания " на патриарх Кирил.

Митрополит Антоний не беше посрещнат от българския патриарх Неофит. Посещението му в България се случва на фона на продължаващата към този момент 10-ти месец съветска война в Украйна, която освен не беше наказана от Московксия патриарх, а и е интензивно подкрепяна от църквата.

Самата Елеонора Митрофанова беше оповестена за нежелана на първото съвещание на 48 Народно заседание от болшинството от парламентарните групи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР