Над 190 служители на 6 различни институции влязоха в данъчните

...
Над 190 служители на 6 различни институции влязоха в данъчните
Коментари Харесай

Защо близо 200 служители на 6 институции влязоха в Лукойл

Над 190 чиновници на 6 разнообразни институции влязоха в данъчните хранилища на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД и " Лукойл България " ЕООД в границите на интервенция, в хода на която би трябвало да се изяснят действителните наличия на съхраняваните вътре артикули.

По предписание на служебния министър председател Димитър Главчев в акцията са включени Агенция " Митници ", Националната организация за приходите, Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " - Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция " Национална полиция " - Министерство на вътрешните работи и Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ".
 Над 195 000 000 лв. санкция за
Над 195 000 000 лв. санкция за " Лукойл " от Комисия за защита на конкуренцията

Според антимонополния орган е налице корист с господстващо състояние

Те ще създадат инвентаризация на нефтобазите в столицата, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните хранилища, ръководени от Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ".

При нужда екипите ще търсят подпомагане от Държавна организация за метрологичен и механически контрол, както и други държавни институции и контролни органи, излиза наяве от известието.

Защо?

Вчера Главчев разгласи, че ще има инспекция в данъчните хранилища на " Лукойл ", защото " такава инвентаризация до момента не е правена ".

На заседание по тематиката ръководителите на Национална агенция за приходите и митниците са оповестили, че за февруари приходите от Данък добавена стойност и мита от " Лукойл " са 90 млн.лв., за март - 40 млн.лв., а за април - 228 млн.лв.

В същото време, през предишния месец от икономическото министерство показаха, че вноската, която " Лукойл " би трябвало да преведе за март във Фонд " Сигурност на електроенергийната система ", е в размер на 3 398 111 лв..

" Лукойл " се приготвя да продаде бизнеса си в България

Компанията преразглежда тактиката си у нас

Тя е заложена в Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз. Лицата, които създават нефтопродукти от недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия, се задължават да вършат месечни вноски за компенсиране на разноските на потребителите за превоз.

Междувременно се появиха информации, че " Лукойл " сполучливо е минал на неруски нефт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР