Бившият премиер Симеон Сакскобургготски няма намерения да завежда дела за

...
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски няма намерения да завежда дела за
Коментари Харесай

Сакскобургготски няма да води дела за обезщетение срещу България

Бившият министър председател Симеон Сакскобургготски няма планове да завежда каузи за обезщетение против България. Това излиза наяве от известие на секретариата му.

" Никога не е имало, нито ще има каквито и да е искания от страна на Царя и фамилията му за компенсации от такова естество. Негово Величество неведнъж е заявявал тази позиция по разнообразни мотиви ", написа в него.

Режимът открит в България след противозаконния референдум от 1946 година е натрапен от непознати сили, написа още в известието. В този смисъл не българският народ има виновност и не следва да заплаща компенсации, показва се в позицията.

" Също по този начин следва да се повтори, че Дворецът „ Врана “, още откогато е върнат на Царското семейство с единомислещото решение на Конституционния съд през 1998 година, се реставрира с персонални средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, с цел да се трансформира в музей, отдаден на Третото българско царство. Като подобен, той скоро ще бъде публичен ", написа още Сакскобургготски.

Съобщението идва дни откакто Софийският апелативен съд разгласи, че дворецът " Врана " е благосъстоятелност на някогашния министър председател и сестра му Мария-Луиза. Втората инстанция анулира напълно решението не градския съд, което бе противоположно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР