Бившият премиер Жан Виденов обяви, че се връща в политиката,

...
Бившият премиер Жан Виденов обяви, че се връща в политиката,
Коментари Харесай

Жан Виденов се връща в политиката

Бившият министър председател Жан Виденов разгласи, че се връща в политиката, заяви Медиапул. Новата партия на Виденов - " Лява опция " ще взе участие на изборите с обединението " За чиста и свята Република “. В тази коалиция взе участие и Съюзът на комунистите в България.

" Има Инициативен комитет за основаването на такава партия. Аз съм измежду най-активните членове, тъй като имам максимален опит. Иван Атанасов е основателят на концепцията за образуване на политическа партия " Лявата опция ". Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за основаването на нова партия са нужни най-малко 4-5 месеца по закон, Политическа партия " Лявата опция " ще взе участие в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България ", споделя Виденов .

Виденов беше водач на Българска социалистическа партия от 1991 до 1996 година и премиер от 1995- 1997 година, само че подаде оставка от всички постове поради всеобщите митинги, предизвикани от тежката икономическа рецесия, хиперинфлацията и беззаконието.
Той се отдръпна от политиката и се занимаваше с преподавателската си кариера в Европейския лицей по стопанска система и ръководство в Пловдив, където е доцент и лекар по стопанска система и философия. 

Той декларира, че е решен да се върне в политиката, воден от убеждението, че " Българска социалистическа партия няма бъдеще " и желае да даде опция на левия гласоподавател дружно с комунистическата партия.

" Българска социалистическа партия няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше явно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден артикул на Генералското придвижване. След толкоз доста години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма ".

Според Виденов " перестройката " е отговорна за политическата рецесия в България.

" В момента в България свършва перестройката. В Русия свърши много по-рано, други страни починаха, тъй като не можаха да излязат от нея. В България свършва сега ", споделя той.

" Предстоят големи национални изменничества и нашата задача е да се борим против тях. Ако не можем в Народното събрание, на улицата. Ако би трябвало, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната би трябвало да се пази. Аз съм се клел в България ", споделя Виденов в изявлението.

62-годишния Виденов е приключил " Международни стопански връзки “ в Москва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР