Бившият премиер Иван Костов призова всички хора от демократичната общност

...
Бившият премиер Иван Костов призова всички хора от демократичната общност
Коментари Харесай

Иван Костов: Tрябва да се гласува, защото сме демократи, когато правим трудни, а не лесни избори

Бившият министър председател Иван Костов прикани всички хора от демократичната общественост да гласоподават.

По Нова телевизия той разяснява, че сме " Демократи, когато вършим сложни избори, а не като вършим лесни избори. За мен това, че би трябвало да отида да гласоподавам е изрично. Не може да избягаме от личните си отговорности. Не поддържам никого не е избор в този миг, то е замаскиране ", сподели той.

Според него обществото е разграничено, а това води до уязвимост на институциите.

" Руската пета колона сложи собствен сътрудник за въздействие на страната - в лицето на президента Радев. Още на първите президентски избори копираха позициите на Кремъл, сподели Иван Костов.

Той разяснява още, че колкото и нестабилна да наподобява, разпадането на " сглобката " връща точно Радев.

Според Иван Костов в България не се схваща хибридната война за мозъците и сърцата, която се води от Русия.

" Общественото мнение се обработва, с цел да се основават убеждения против европейското единение и всички наши полезности. Разпадането на сглобката води на власт Радев - всичко ще се върне в доста по-голяма мощ. Може да ви наподобява воюваща, само че тя ни пази ", съобщи някогашният министър председател.

" Нещата опряха до кокала. Кризата, която се разпростира наподобява доста на годините преди Първата международна война - тогава има цялостна обърканост измежду хората, които се избиват един против различен ", сподели Костов.

Според него с анулацията на машинния избор на първи тур, се е протегнало ръка на демокрацията в нейната вътрешност - изборния развой и това е станало групово.

" Намирам рецесията за навлязла доста дълбоко. Тези, които се назовават евроатлантици, в случай че не защитят демокрацията и не схванат, че са създали огромна неточност, къде са им полезностите ", сподели той и добави, че има предпочитание да счита, че ГЕРБ не са съумели да се ориентират в тази доста комплицирана обстановка, в която ние се намираме.

" Техни лица сътвориха провокацията на ДАНС. Участват в акции, в които не трябва да вземат участие. После този ажиотаж на председателски съвет. ЦИК наруши закона и изборни права. ЦИК анулира права. Защо ЦИК ще взема решение дали ние имаме доверие да гласуваме с машини или не. Ние можем сами да го решим, по този начин споделя закона всеки избира ", сподели Костов.

Според него решението на Върховен административен съд по проблема е изумително - законът работи на първи и по различен метод на втори тур.

" Можеше да се реши повторение на изборите - такива каквито са по закон. Компетентността на институциите е толкоз ниска, че пречи на политиците да взимат верни решения ", сподели още Костов.

Той добави, че тези, които ще поправят Конституцията би трябвало да схванат, че законът опира до съдилищата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР