Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е давал

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е давал
Коментари Харесай

Борисов бе разпитан от полицията по три сигнала

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е давал сведения в полицията по три сигнала. Това разгласи самият той на излизане от постройката на националната полиция, където престоя 45 минути през днешния ден. По думите му отношението в полицията към него е било извънредно професионално. " И по трите сигнала, по които давах сведения, е че някой нещо чул. От 2009 до 2012 година ", сподели той, без да даде никакви детайлности. Спомена само, че нещо от чутото било по време на крос. Борисов се спря напълно за малко при чакащите го публицисти. " Казвам няколко думи, с цел да имате фрагменти ", изясни той великодушно. " Започвам с ЦИК, която в желанието си да ме унижава, през вчерашния ден ме остави като народен представител. Само че като народен представител не могат да ме викнат тук, по тази причина измежду нощ си смениха отношението ", сподели той.

Освен публицисти пред постройката на националната полиция Борисов бе предстоящ и от симпатизанти на ГЕРБ. Герберите се проведоха в обществените мрежи в сряда да поддържат призования за 10 ч. през днешния ден Борисов.

Борисов се появи 10 минути преди часа на разпита си. Той пристигна с юрист - Менко Менков, който преди време защитаваше и тогавашната дясна ръка на Борисов Цветан Цветанов.

Хората ГЕРБ посрещната водача си с крясъци " Бойко! " и овации. Някои са облечени с тениската с неговия облик. Носят плакати " Радев - вън! Не желаеме революция!. Освен против президента Румен Радев има и плакати и изявления против вътрешния министър Бойко Рашков. Чуваха се възгласи " Бойко Рашков е мутра! ", " Къде са умните и красивите ".

Навлизане в постройката на полицията, Борисов се окъпа в любовта на събралите се, само че не пророни и дума. В рехавата навалица бяха остриетата на партията - Младен Маринов, който бе отхвърлен като вътрешен министър поради съмнения за връзки с Делян Пеевски, Спас Гърневски, лидерът на младежката организация на партията Георг Георгиев. На място, паралелно до Георгиев, е и ММА боецът Станислав Недков - Стъки, също постоянен протестиращ от името на ГЕРБ.

Според хората на ГЕРБ Борисов е " подобен добър човек ", който не заслужава да бъде задържан. " Не може безпринципно да бъдат задържани и съдени хората ", разгласи един от присъстващите на митинга. Друг носеше стомна с " рашковица ", за която бе оповестено, че е отлежала 5 години в президентството.

Спас Гърневски пък съпостави Борисов със Стефан Стамболов. " Стамболов, който построи България и я ориентира към Европа, заплати с живота си за това. Следващият, който е направил толкоз доста за България, е Борисов, и някой му готви същата орис. Добре, че сме 2021, а не 1944 година ", разгласи Гърневски. Според него разпитът на Борисов е обществено оскърбление. По думите му това е част от прелом, почнал предходната година, който нямало да успее, тъй като без непозната войска и окупация комунистите нямали късмет да дойдат на власт.

Борисов заяви във вторник, че е получил призовка, с която е извикан да даде показания пред контрольор от Министерство на вътрешните работи. " Най-вероятно ще ме питат за какво съм взел участие в изборите. Защо съм им бил водачите. Защо партията ми е толкоз стегната и по кое време ще се откажа. ГЕРБ им е костицата в гърлото. Надявам се да си излеза жив. Може и да ме задържат ", възмути се той.

Наскоро служебният вътрешен министър Бойко Рашков сподели, че някогашният министър председател ще бъде проверяван във връзка сигнал за оказван напън върху очевидец. По негови думи Борисов е отправял смъртни закани към предприемач, че " фамилията му няма да разбере дали не яде неговото месо ". Това следствие против водача на ГЕРБ касае изтеклия преди години запис, станал прочут като " Ти си го избра ". От обясненията на Рашков се разбра, че става дума за следствие за злоупотреби против министър от първия кабинет на ГЕРБ, като материалният интерес е бил " към 200 000 лв. ". 

В средата на юни бяха привикани на разпит и останалите участници в записите от вкъщи на Борисов в Банкя - някогашният аграрни министър от първото му държавно управление Мирослав Найденов, както и някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов.

В изтеклия запис " Ти си го избра " се чува Бойко Борисов да пита прокурор Кокинов: " А неговото (на Мирослав Найденов) дело по какъв начин го виждаш? "

Кокинов отвръща: " Никак не го виждам, тъй като дочух, че неговият очевидец, по какъв начин се споделяше, Светльо... Чувам, че отново е бил отбой след последното си посещаване. Даже злите езици разправят, че дръпнал си го бил нещо, по този начин ми споделиха, от летището. Колко е правилно, не знам. Ами такива клюки се носят в Съдебната палата. Така или другояче си е трансформирал показанията. Без тия показания, аз не виждам какво има по делото ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР