Бившият премиер Бойко Борисов и Спас Русев, който за известен

...
Бившият премиер Бойко Борисов и Спас Русев, който за известен
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Бойко Борисов пак спасява Левски!

Бившият министър председател Бойко Борисов и Спас Русев, който за прочут интервал беше финансов покровител на Левски, са в основата на спасението на сините, научи Lupa.bg. От много време се приказва, че " Юнайтед груп " има желание да закупи главния пакет акции на клуба от " Герена ", само че се оказа, че за договорката лобират Борисов и Русев, който от много години има стабилен бизнес в Англия, а мнозина го назоваха " Господинът от Лондон ".

Вчера се организира Общо заседание на акционерите на Левски, на което беше решено в Надзорния съвет да влезе Антон Краус, което заема мястото на Тити Папазов.

Потвърди се, че сините имат милиони отговорности, а също по този начин и че не погасяват постоянно вноските си към Национална агенция за приходите. На този стадий не е ясно по какъв начин ще се продължи с финансирането, само че Lupa.bg научи, че притежателят на " Юнайтед груп " е бил през вчерашния ден в София и е имал среща с президента Румен Радев и спортния министър Весела Лечева, а тематиката е била бъдещето на сините.

Феновете на Левски желаеха пояснение от към момента мажоритарния притежател на клуба - Наско Сираков, по какъв начин стои въпросът с парите. Той към момента няма безапелационен отговор и чака интервенция от най-високо, с цел да се отърве от бремето още преди Нова година, само че това надали ще стане.

Именно това е и повода част от крайните последователи, в лицето на фракцията " София-Запад ", да скачат на Сираков и на управлението на един от главните спонсори на клуба - " Палмс бет ". На букмейкърската компания й беше подредено да спонсорира клуба от " Герена " и да налива милиони в него, с цел да го поддържат жив и всички да са удовлетворени.

Оказа се, че главният спонсор е орязал фрапантно бюджета, който преди този момент беше към 4 милиона лв., само че сега е почти милион и половина. Това е притеснително за сините, които нямат концепция по какъв начин ще изплащат заплатите на играчите си и по какъв начин ще я карат при подновяването на шампионата.

Независимо от несгодите, левскарите се изфукаха, че отиват на зимен предварителен лагер в Дубай, където се намира някогашният притежател на клуба - Васил Божков. Лагерът ще коства към 500 000 лв.. Хазартният необут другояче още си чака крупна сума от " Герена ", като се приказва, че Левски дължи на негова компания 6 млн. лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР