Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев

...
Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев
Коментари Харесай

Главчев скочи на президента за процедурите в Конституцията

Бившият ръководител на Народното събрание Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в написа изострен коментар в обществената мрежа против президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. В него той е безапелационен, че саморазпускане на Народно събрание в Конституцията няма, само че има за членове за държавна измяна и нарушавания от страна на президента.

Ето и цялостният текст, оповестен от Главчев:

В Конституцията НЯМА процедура за “саморазпускане на НС”, ИМА друга:
Чл. 103.
(1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за дейностите, осъществени при осъществяване на своите функционалности, като се изключи държавна измяна и нарушаване на Конституцията.
(2) Обвинението се повдига по предложение минимум на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, в случай че повече от две трети от народните представители са дали своят вот за това.
(3) Конституционният съд преглежда обвиняването против президента или вицепрезидента в едномесечен период от внасянето на обвиняването. Ако бъде открито, че президентът или вицепрезидентът са направили държавна измяна или са нарушили Конституцията, пълномощията им се приключват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР