Бившият председател на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, който след оставката

...
Бившият председател на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, който след оставката
Коментари Харесай

ЕКСПРЕСНО: Цацаров стана шеф в прокуратурата

Бившият ръководител на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, който след оставката си от КПКОНПИ се върна във Върховната прокуратура, към този момент е началник на отдел там, който, наподобява, особено е изработен за него.

Това се схваща от отговори на прокуратурата до " Сега " по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ). Вестникът опита да получи данните и през пресслужбата на прокуратурата, която би трябвало да дава отговор на журналистически запитвания. След като близо седмица отговори нямаше обаче, беше употребен ЗДОИ.

Прокуратурата изяснява, че Цацаров, който бе възобновен в редиците й от 1 март, сега завежда отдел девети - " Нормативен разбор ". Този отдел бе основан напълно скоро - на 16 март основният прокурор Иван Гешев изиска да бъде повишен щатът на Върховната касационна прокуратура, с цел да бъде основан отдел 09.

Медията попита и какъв брой преписки са разпределени на Цацаров и каква е междинната натовареност в отдела, в който работи. На тези въпроси прокуратурата не дава отговор. Обяснението е, че висшите прокуратури са изключени от разпоредбите за измерването на натовареността на магистратите и по тази причина тя не се пресмята и прокуратурата обективно няма данни за тях данни.

Обяснява се обаче каква е спецификата на работата на отдела на Цацаров - съгласуване присъединяване на прокуратурата в междуведомствени работни групи по правене на планове на нормативни актове посредством присъединяване в работата им, правене на отзиви и мнения по планове за нормативни актове, правене на планове за претенции до Конституционния съд и мнения по конституционни каузи и т.н.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР