Бившият полузащитник на Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен) Чаби Алонсо

...
Бившият полузащитник на Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен) Чаби Алонсо
Коментари Харесай

След отказа на Тухел Леверкузен се насочи към световен шампион

Бившият полузащитник на Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен) Чаби Алонсо е любимец за треньорския пост в Байер (Леверкузен), оповестява “Скай Спорт ”. Клубът от Бундеслигата търси евентуални заместници на швейцареца Херардо Сеоане, под чието управление този сезон отборът е в неприятна форма. Снощи тимът загуби с 0:2 от Порто в Шампионската лигa и към този момент има 8 провали от 12 мача във всички шампионати. Тези дни стана ясно, че управлението е поканило Томас Тухел, само че той е отказал.

40-годишният Алонсо беше ментор на втория тим на Реал Соасиедад в последните три сезона в Сегунда Б дивисион и напусна през месец май. Още тогава слуховете за неговото бъдеще бяха свързани с позиция в Бундеслигата. Според “Скай ” диалози с него към този момент са били извършени.

През лятото на 2021-а година имаше вид пред него да подпише с Борусия (Мьонхенгладбах), като самият Алонсо удостовери, че е бил на място за договаряния, само че в последна сметка той не подписа.

Като футболист кариерата му е в действителност забележителна, печелейки Световната купа през 2010-а година, както и два пъти подвига купата на европейския първенец с националния тим на Испания. Също по този начин е печелил два пъти Шампионската лига с Реал.

След интервали в Реал (Мадрид) и Ливърпул, той игра за Байерн (Мюнхен) от 2014-а до 2017-а година, когато приключи и спортната си кариера.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР