Бившият полузащитник на Ливърпул и Реал Мадрид Шаби Алонсо бе

...
Бившият полузащитник на Ливърпул и Реал Мадрид Шаби Алонсо бе
Коментари Харесай

Шаби Алонсо е новият наставник на Байер Леверкузен

Бившият полузащитник на Ливърпул и Реал Мадрид Шаби Алонсо бе назначен за нов старши треньор на Байер Леверкузен, заменяйки на поста Херардо Сеоане, откакто експертът бе освободен от клуба.

40-годишният Алонсо подписа контракт с „ аспирините “ до юни 2024. За него това ще бъде дебют на топ равнище в треньорската специалност, заставайки отпред на състав, който е предпоследен в класирането на Бундеслигата след осем изиграни кръга.

„ Знам, че Леверкузен е отличен клуб от времето ми в Германия. Байер постоянно е имал страхотни футболисти, виждам и доста качество в сегашния състав. Тази задача ме прави пъклен разчувствуван “, разяснява испанецът, който прекара последните три години от спортната си кариера в Байерн Мюнхен.

Като състезател Алонсо завоюва Световното състезание с Испания през 2010 и още две европейски шампионати с „ Ла Фурия Роха “. На клубно равнище той подвигна Шампионската лига и с Ливърпул, и с Реал Мадрид. Алонсо вкара изравнителния гол във финала на най-престижния европейски клубен шампионат с Милан през 2005, докарвайки мача до продължения, където „ алените “ съкрушиха „ росонерите “ след дузпи. Той води аварийния тим на Реал Сосиедад в родния си баски район за три години до май, като ги изведе до промоция във второто равнище на испанския футбол за първи път от 60 години насам, преди съставът да изпадне в края на миналата акция.

Алонсо финишира спортната си кариера в Байерн през 2017, като завоюва Бундеслигата във всеки един от трите сезона с екипа на баварците. Преди той бе спряган с треньорския пост в Борусия Мьонхенгладбах през март 2021, само че преподписа за една година с Реал Сосиедад Б в Испания. Официалният му дебют отпред на Леверкузен ще бъде против Шалке 04 в Бундеслигата тази събота.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР