Бившият полузащитник на Ливърпул Емре Джан и белгийския национал Аксел

...
Бившият полузащитник на Ливърпул Емре Джан и белгийския национал Аксел
Коментари Харесай

Грижи за Борусия преди голямото дерби с Шалке 04

Бившият полузащитник на Ливърпул Емре Джан и белгийския национал Аксел Витсел няма да вземат присъединяване за Борусия Дортмунд в дербито с Шалке 04 в събота в първия кръг след рестарта на сезона в Бундеслигата.

Кампанията ще бъде възобновена при закрити порти, а играчите – сложени под карантина седмица преди първия конфликт от програмата. И двамата футболисти лекуват мускулни разтежения, тъй че получиха позволение да изоставен карантинната зона и няма да играят в събота. Известно като дербито на Рур, дуелът сред Дортмунд и Шалке е основният мач от първия кръг след двумесечната пауза в Бундеслигата поради пандемията от ковид.

Германия ще стане и първата водеща европейска страна, която възобновява сезона в локалните футболни шампионати. Дортмунд е втори в таблицата, на четири точки зад водача Байерн Мюнхен и точка от третия Република България Лайпциг. Витсел и Джан, който прекара четири години в Ливърпул и се причисли неотдавна към „ жълто-черните “ чартърен от Ювентус, се контузиха по време на домашни тренировки.

Дортмунд изигра два подготвителни мача без дуото, подготвяйки се за първото Дерби на Рур без аудитория в 95-годишната му история. „ Свикнали сме да играем пред 82 000 души. Да се подготвим душевен за мач без поддръжка от трибуните е в действителност голямо предизвикателство “, призна наставникът на Борусия Люсиен Фавр за Bild.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР