Бившият полицай Емил Драгомиров изнасял информация на бандити, за която

...
Бившият полицай Емил Драгомиров изнасял информация на бандити, за която
Коментари Харесай

Ченге-къртица, уволнен от МВР се нареди на още по-сладка работа

Бившият служител на реда Емил Драгомиров изнасял информация на бандити, за която получавал сред 200 и 2000 $.

Тази тематика стана изключително настояща около гръмките разкрития на вътрешния министър Иван Демерджиев, който разгласи, че близо 40 полицейски чиновници работели за наркодилъра и рецидивист в злополуките Георги Семерджиев.

Опитът сочи, че в случай че въобще бъдат разкрити къртиците в Министерство на вътрешните работи, по-късно се уреждат на още по-сладка и платена работа. Разбира се преди този момент усърдно биват оневинени от съда. 
И с цел да не бъдем упрекнати в голословие незабавно ще ви дадем образец – богатата компания „ Автомагистрали “ приюти бившето ченге Емил Драгомиров, който  официално е началник на „ Вътрешен надзор “.

Запознати твърдят, че раздава поръчки за защита на пътищата на пернишки компании. Така и не излиза наяве обаче какво тъкмо охраняват. Най-вероятно е следващият канал за точене на пари. На собствен ред те пък за признателност му пускат фактури с тлъсти суми през няколко месеца да сякаш свършената работа. Като цяло заниманието е повече от отлично.

Драгомиров е назначен по времето на Стоян Беличев, прочул се като началник на държавните Автомагистрали, осигурявал предплатено стотици милиони левове на компании, които в миналото в необозримо бъдеще ще строят пътища.
Преди десетилетие Емил Драгомиров се трансформира в медийна звезда, откакто бе хванат при интервенция „ Къртиците “ в столичния квартал „ Хаджи Димитър “. 
Заедно с него бе задържан и Антон Пандев от отдела на ДАНС, който би трябвало да следи за корупция измежду магистратите. По това време пък Драгомиров работи в отдел „ Миграция “ на Министерство на вътрешните работи.

Версията на Вътрешна сигурност е, че двамата давали подкупи на сътрудници от министерството, с цел да им изнасят информация. Драгомиров бил задържан в миг, в който дал рушвет в размер на 500 $ за информация от ведомствените файлове. Министерство на вътрешните работи твърди, че двете ченгета работели за банди, въртящи далавери с подправени кредитни карти и пари. Самият Драгомиров преди време бил чиновник на ГДБОП и бил част от отдела, проверяващ сходни закононарушения.

Драгомиров се интересувал и от разработките по линия на Европол против производители и пласьори на подправени пари и точещите кредитни карти. За задачата били проведени три срещи, на които Драгомиров предложил рушвет в размер на 200 до 2000 $ за информация, записана на флашка. За негово голямо страдание третата намира се оказала съдбовна, защото бил арестуван.

Двете ченгета-къртици били задържани за период от 72 часа, а против тях повдигнато обвиняване за предложение на рушвет. След като минава задоволително време, с цел да бъде забравена историята, сътрудникът от ДАНС Антон Пандев подава искане или да стартира развой в съда или да бъде преустановен. И защото обвиняването още не било готово, делото против него бива навреме прекъснато.

Така Емил Драгомиров остава единствената подсъдима „ къртица “. Процесът за изнесената флашка в полза на фалшификаторите започва едвам през 2019 година, т.е. девет години по-късно. Две години след старта на процеса, единственият обвиняем бива оневинен. За сметка на това към днешна дата е на сладка работа в „ Автомагистрали “ и се занимава с профсъюзна активност.

Член е на управителния съвет на Федерация на самостоятелните строителни синдикати. Подчинените му споделят, че бил огромен ценител на хубавите питиета и обожавал да им се любува от ранни зори, нищо, че денем постоянно му се постанова да кара.
Източник: Уикенд





 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР