Бившият партиен секретар и председател на съвета на директорите на

...
Бившият партиен секретар и председател на съвета на директорите на
Коментари Харесай

Китай осъди на смърт висш партиец – държал пари и злато в шкафчето си - slava.bg

Бившият партиен секретар и ръководител на съвета на шефовете на китайската държавна капиталова компания China Huarong ( "Чайна Хуажун ") Лай Сяомин беше наказан на гибел по обвиняване в "корупция ", оповестяват международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция.
През януари предходната година Лай направи самопризнания, които бяха излъчени по централната китайска телевизия. Тогава бяха показани и фотоси на жилището му в Пекин. В него имаше сейфове и шкафове, цялостни с пари в брой и кюлчета злато. Той е приемал като подкупи и първокласни коли.
Лай е бил приет за отговорен в приемането на подкупи на стойност 215 милиона евро. Той е опитал да получи други 13 милиона евро, само че не е съумял. Съдът в северния град Тяндзин счете, че размерът на подкупите е "изключително огромен, събитията са извънредно тежки ", а дейностите на обвинения - извънредно злонамерени.
Лай Сяомин е бил приет за отговорен и в бигамия, тъй като е живял дълго с други дами отвън брака си и е имал противозаконни деца от тях.
Осъденият споделя, че "не е похарчил и един цент ", тъй като не е посмял.

Активите му бяха иззети в интерес на страната, а присвоените с
Абитуриентски мъжки костюми
машинация средства ще се върнат на потърпевшите. Съдът подреди също смъртната присъда да се приведе в осъществяване.
Разследването против Лай е почнало през април 2018 година, а през октомври същата година той е бил изключен от ККП и свален от заеманите постове. Той е бил упрекнат в политически спекулации, отвращение да спомага на следствието, разхищения, нелегално заграбване, осъществяване на банкети за държавна сметка, подкупи и корист със служебно състояние.
China Huarong е една от най-големите китайски капиталови компании, занимаващи се с ръководство на финансов капитал.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg