Бившият омбудсман на децата в Англия Ан Лонгфийлд заведе дело

...
Бившият омбудсман на децата в Англия Ан Лонгфийлд заведе дело
Коментари Харесай

Великобритания съди платформата TikTok

Бившият омбудсман на децата в Англия Ан Лонгфийлд заведе дело против платформата TikTok, защото обществената мрежа събира незаконно лични данни от малолетни консуматори, заяви БГНЕС.

Според публикация във в. ``Гардиън`` Лонгфийлд е стартирала тази самодейност от името на милиони деца във Англия и страните от Европейски Съюз, които употребяват TikTok. Според нея приложението нарушава законите за дискретност. С тази стъпка някогашният омбудсман има намерение да спре процеса на събиране на персонална информация, да реализира изтриване на към този момент получени данни, както и да изиска обезщетение, което съгласно нея може да възлезе на милиарди лири.

В делото се твърди, че TikTok употребява персонална информация на деца без за това да бъдат уведомени родителите на малолетните консуматори. Според Лонгфийлд повече от 3,5 милиона малолетни могат да бъдат ощетени от противозаконното събиране на данни във Англия.

Администрацията на платформата съобщи, че обвиняванията са несъстоятелни. " Поверителността и сигурността са съществени цели за TikTok и ние имаме постоянни политики, процеси и технологии, с цел да защитим всички консуматори, и по-специално тийнейджърите``, се споделя в изказване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР