Бившият омбудсман, а преди това депутат от БСП, Мая Манолова

...
Бившият омбудсман, а преди това депутат от БСП, Мая Манолова
Коментари Харесай

Мая Манолова няма да прави своя партия

Бившият омбудсман, а преди този момент народен представител от Българска социалистическа партия, Мая Манолова разгласи, че няма да учредява лична партия за идните парламентарни избори. Вместо това ще сътвори партньорска мрежа „ Изправи се.БГ ”, в която ще влязат цивилен организации, инициативни комитети, местни и национални сдружения.

Мрежата ще излезе с кандидат-депутатски листи за вота, които ще бъдат подредени от жителите, даде обещание Манолова в обществено изказване на площад „ Славейков ”. Подобно заричане направи и укриващият се в Дубай хазартен необут Васил Божков. Как ще взе участие на изборите, откакто това е допустимо единствено за политически партии – това обаче някогашният омбудсман не посочи. От думите на другите участници обаче стана ясно, че това ще стане с регистрациите на съществуващи партии.

На изказването на Манолова участваха водачът на ДБГ Димитър Делчев, на " Движение 21 " Татяна Дончева, бившият народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов и други Вероятно някоя от техните сили ще даде и регистрацията си за изборите на мрежата „ Изправи се.БГ ”.

Като програмен документ на мрежата ще служи направеният към този момент „ меморандум за разглобяване на едноличния режим ”, стана ясно от изказването на Манолова. В него са включени 7 целта: повишение на приходите посредством минимална почасова работна ставка за най-малък приход от 1000 лева и междинна заплата от 2000 лева.; проверка на премиера Бойко Борисов, на държавното управление, на държавните сдружения, на знаковите покупко-продажби от прехода; преосноваване на институциите посредством конституционни промени, правосъдна промяна и овластяване на гражданите; отбрана на жителите от монополите и други

В умозаключение Манолова прикани поддръжниците си да се явят на 2 септември пред някогашния партиен дом, където към този момент ще заседават депутатите, за идното „ велико национално въстание ”.

В изявление пред присъстващите Татяна Дончева съпостави концепцията за партньорската мрежа с " ранното Съюз на демократичните сили ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР