Бившият номер 1 в световния тенис и №2 в схемата

...
Бившият номер 1 в световния тенис и №2 в схемата
Коментари Харесай

Мъри се отказа от турнира в Бризбейн и отвори вратата за нова титла на Григор Димитров

Бившият номер 1 в международния тенис и №2 в схемата на шампионата в Бризбейн се отдръпна от конкуренцията и по този начин усили съществено възможностите на Григор Димитров да повтори миналогодишния си триумф и още веднъж да завоюва купата в австралийския град.

Шотландецът беше втори в главната скица на шампионата, след Григор, който бе подложен под №1 след отхвърли от присъединяване на сегашния номер 1 в света - Рафаел Надал. 

При идването си в Австралия Мъри сподели, че към този момент се усеща в отлична форма след травмата в бедрото, която го извади от тениса на четвъртфинала на " Уимбълдън " през 2017-а. В неделя той увери, че е убеден, че ще взе участие в Бризбейн, само че във вторник 30-годишният шотландец разгласява известие, в което известява отдръпването си от шампионата. Той не споделя дали ще бъде в положение да играе на първия шампионат от Големия шлем за годината - Откритото състезание на Австралия.

Много съм отчаян да се отдръпва от Brisbane International, прибавя той и се извинява на уредниците, че толкоз късно оповестява решението си, и на феновете, които са се надявали да го видят на корта.

Направих всичко, което лекарите предложиха и работих извънредно крепко, с цел да се опитам да се върна на корта - написа Мъри. Но до момента в който упражнявах с някои топ играчи тук, в Бризбейн, за жалост открих, че все още не съм на равнището, на което бих желал. Очевидно един от разновидностите е да продължа рехабилитацията и да отделя повече време за възобновяване на бедрото си. Операцията също е опция, само че възможностите за сполучлив резултат не са толкоз високи, колкото бих желал и по тази причина това е вторият вид, който се надявам да избегна.

Следващите няколко дни Мъри ще остане в Австралия, с цел да реши дали положението на бедрото ще се утежни - това ще покаже дали може да остане или е заставен да отлети назад вкъщи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР