Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) отпадна в

...
Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) отпадна в
Коментари Харесай

Испанец стегна куфара на Мъри в Австралия

Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) отпадна в третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Мъри, който прекара повече от 10 часа на корта при успехите си в първите два кръга против Матео Беретини и Танаки Кокинакис, отстъпи пред испанеца Роберто Баутиста Агут с 1:6, 7:6(7), 6:3, 6:4 за 3:29 часа.

Британецът е притежател на три трофеи от Големия Шлем и е петкратен финалист в Мелбърн.

През 2019 година двамата изиграха прочувствена среша на " Маргарет Корт Арина ", която Мъри загуби. Срещайки се още веднъж четири години по-късно, Баутиста Агут още веднъж имаше отговорите, с цел да завоюва мача.

" Винаги да играеш с Анди е доста мъчно. Той знае доста добре по какъв начин да играе мач от Големия шлем. Доволен съм от това по какъв начин се оправих с нервите и напрежението, с цел да покажа добър тенис. Много съм благополучен от успеха. Чувствам се добре на корта. Правя всичко допустимо даже отвън корта, с цел да съм сигурен, че играя положителни мачове. Днес беше доста мъчно ", сподели испанецът след триумфа.

След като си размениха по един сет, в третата и четвъртата част Агут доминираше и без проблеми завърши дуела.

34-годишният испанец ще срещне американеца Томи Пол в четвъртия кръг и в случай че победи той ще изравни най-хубавия си резултат в Мелбърн, откакто се класира на четвъртфиналите през 2019 година.

Четирима американци доближиха в четвъртия кръг на шампионата, което се случва за първи път от 2004 година насам. Себастиан Корда, Томи Пол, Джефри Джон Уолф и Бен Шелтън (САЩ) не престават напред в конкуренцията.

" Не съм мислил доста за това, почтено казано, тъй като просто имам този нрав, само че мисля, че е мъчно за някой да пренебрегне това. Имаше доста разочарования. Но разочарованията се случват с причина. Много от хората тук са положителни. Това е действителна опция ", сподели 67-ият в ранглистата Уолф, който е играл колежански тенис в щата Охайо, откакто отстрани щастливия губещ Майкъл Мо с 6:4, 6:1, 6:2 в напълно американски дуел.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР