Бившият наставник на английския национален отбор Те́ренс Фредерик Венебълс, по-популярен

...
Бившият наставник на английския национален отбор Те́ренс Фредерик Венебълс, по-популярен
Коментари Харесай

Почина бивш треньор на Англия и Барселона

Бившият ментор на британския народен тим Те́ренс Фредерик Венебълс , по-популярен като Тери Венебълс , умря през днешния ден на 80-годишна възраст.

Той е някогашен управител на Английския народен тим по футбол при мъжете. Класира отбора на " трите лъва " до полуфиналите на Европейското състезание през 1996 година.

Водил е още тимовете на Кристъл Палас, Куинс Парк Рейнджърс, Барселона, Тотнъм, Мидълзбро, Лийдс и австралийския народен тим.

От 2012 година беше механически шеф на аматьорския ФК Уембли.

Като футболист Венебълс има 500 мача за тимовете на Челси, Тотнъм, Куинс, Парк Рейнджърс и Кристъл Палас.

Роден е на 6 януари 1943 година в предградието Дагенхам на Източен Лондон, Англия.

Венебълс е именита фигура в Тотнъм. С тима той е спечелил ФА Къп и като състезател, и като управител. Клубът ще отдаде респект на паметта му с едноминутни овации преди мача от Висшата лига с Астън Вила през днешния ден .

" Ние сме изцяло съкрушени от загубата на прелестен брачен партньор и татко, който умря през вчерашния ден след дълго боледуване. Бихме помолили да бъде обезпечено усамотение в този необикновено печален миг, с цел да ни разреши да скърбим за загубата на този прелестен мъж, който бяхме толкоз щастливи да имаме в живота си ", гласи формалното изказване на фамилията на Венебълс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР