Бившият нападател на Байерн Мюнхен и световен шампион с Германия

...
Бившият нападател на Байерн Мюнхен и световен шампион с Германия
Коментари Харесай

Клозе: От Байерн прибързаха с уволнението на Тухел

Бившият нападател на Байерн Мюнхен и международен първенец с Германия от 2014 година Мирослав Клозе има вяра, че решението на управлението на клуба да се раздели със старши треньора Томас Тухел е било прекомерно преждевременно.

" Трябваше да имат малко повече самообладание с треньора и да му дадат време, тъй че футболистите да схванат концепциите му ", съобщи Клозе пред изданието ran.de.

Той си напомни обстановката при някогашния ментор на Байерн Луис ван Гаал, казвайки: " ние, играчите, в началото не разбирахме нищо и осъзнахме нещата едвам след три-четири месеца ".

С Ханзи Флик, Юлиан Нагелсман и Тухел, Байерн ще смени трима треньори в последните три години. " Всеки от тях има своя философия и разчита на друг вид футболисти и своя лична система. Трябва да се внимава, с цел да не загуби клубът своето ДНК, тъй като това е рисково ", сподели още Мирослав Клозе.

Той добави, че би желал да види треньора на Байер Леверкузен Шаби Алонсо да наследява Томас Тухел.

" Този преобладаващ жанр на игра е тъкмо каквото одобрявам и каквото в действителност желае Байерн. Би било ужасно, в случай че съумеят да го изкушат да пристигна в Мюнхен ", продължи 45-годишният някогашен нападател.

Байер Леверкузен е водач във краткотрайното класиране в Бундеслигата с 64 точки след 24 кръга, а първенецът Байерн Мюнхен е втори с 54 точки все още. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР