Бившият началник на КАТ - София отхвърли обвиненията за неоказан

...
Бившият началник на КАТ - София отхвърли обвиненията за неоказан
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: Докладвахме за Семерджиев на прокуратурата два пъти

Бившият шеф на КАТ - София отхвърли обвиняванията за неоказан надзор

Министерство на вътрешните работи е йерархична конструкция, в която на разнообразни равнища се управлява работата на чиновниците. Когато има подобен проблем има директни началници, които дават отговор за дейностите на тези чиновници. Затова не съм склонен с изказванията на вътрешния министър.

Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по  бившият началник на КАТ - София Тенчо Тенев, разяснявайки думите на Иван Демерджиев, че като шеф Тенев не е оказал задоволителен надзор над чиновниците си по случая „ Семерджиев ”.

„ От 2011 до 2013 година Семерджиев е спиран доста пъти от чиновници на Пътна полиция да кара автомобил без брошура. Защо тогава – в този интервал, не му е предявено обвиняване и материалите не са изпратени в прокуратурата. Попитайте министъра кой е бил шеф на отдел „ Пътна полиция ”? Не съм бил аз. От 2014 до 2019 година шеф на този отдел бях аз. През 2014 година изпратихме материали на прокуратурата. Наши чиновници са му писали актове за шофиране без брошура. През 2016 година също има изпратени материали на обвиняването за същите прегрешения ”, уточни Тенев.

От 2019 до 2021 година Тенев не е бил шеф на отдел „ Пътна полиция ”.

„ Дойдох отпред през октомври 2021 година. Ретроспекцията на случая е, че наши чиновници са спирали в този интервал Семерджиев, само че той е посочил удостоверение за ръководство от Швейцария. Свидетелството се вижда годно на пътя със съответните стикери. Става въпрос за последното прекъсване, малко преди случая на бул. „ Черни връх ”. Колеги от 7-мо районно управление (на МВР) подават сигнал със стоп палка, лидерът не стопира, стартира гонене. След като го стопират, е извикан патрул на „ Пътна полиция ”, който да го тества за алкохол и опиати, тъй като сътрудниците разполагат с уреди за осъществяването на тази инспекция ”, изясни Тенев.

„ Когато сътрудниците отиват на място, той демонстрира документи за ръководство от Швейцарската конфедерация. При експериментиране за алкохол и опиати – лидерът се оказва с позитивен тест за дрога. За алкохол не. Когато сътрудниците стартират да оформят документите за нарушаването – лидерът отива до автомобила си, след което бяга ”, добави някогашният началник на КАТ - София.

По думите му неговите чиновници в рапорта са показали, че са посъветвали служителите на реда от 7-мо районно управление (на МВР) да слагат на Семерджиев белезници, с цел да „ не стане някакъв фал ”.

„ След това стартират да пишат докладна бележка, само че виждат че настъпва блъсканица. Виждат, че лидерът се качва в автомобила и побягва в незнайна посока. Колегите от 7-мо районно управление (на МВР) са тръгнали да го гонят, само че не са го хванали. Не мога да кажа за какво не са му поставени белезници. Чел съм единствено докладната на моите чиновници. На място е имало 5-6 души. Двама чиновници на „ Пътна полиция ” и още 4-5 сътрудници от 7-мо районно управление (на МВР). Два автопатруала мисля че са били. Не упреквам сътрудниците. Нещо се е случило ”, безапелационен е Тенев. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР