Бившият министър-председателна Шотландия Никола Стърджън бе арестувана днес след разследване

...
Бившият министър-председателна Шотландия Никола Стърджън бе арестувана днес след разследване
Коментари Харесай

Арестуваха бившия премиер на Шотландия

Бившият министър-председателна Шотландия Никола Стърджън бе задържана през днешния ден след следствие на шотландската полиция, обвързвано с финансирането на Шотландската национална партия, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Полицейското следствие ревизира какво се е случило с повече от 600 000 паунда, събрани от участниците в акцията за самостоятелност на Шотландия през 2017 година, които е трябвало да бъдат отделени, само че може да са били употребявани за други цели.

Говорителят на Стърджън сподели, че през днешния ден тя е била на разпит. " Никола непрекъснато твърдеше, че ще спомага за следствието, в случай че бъде поискано това от нея и продължава да го прави ", сподели той. Арестът на Стърджън, която се отдръпна по-рано тази година, слага Шотландската национална партия, която се бори за преустановяване на тривековния политически съюз на Шотландия с Англия.

" Тези въпроси са обект на полицейско следствие. Шотландската национална партия оказва цялостно подпомагане на това следствие и ще продължи да го прави, само че не е подходящо да се преглеждат обществено каквито и да било въпроси, до момента в който то тече ", съобщи представител на партията.

През април брачният партньор на Стърджън, Питър Мърел, и различен почитан представител на партията бяха задържани, а по-късно освободени без обвиняване в очакване на по-нататъшно следствие в границите на същото произвеждане./новини.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР