Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан и съпругата му Бушра

...
Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан и съпругата му Бушра
Коментари Харесай

Трета присъда за Имран Хан за седмица

Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан и брачната половинка му Бушра получиха още една присъда - съгласно съда, подписаният им през 2018 година брак нарушава закона, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на партията на Хан " Движение за правдивост ".

Присъдата е от седем години затвор и санкция от 500 000 рупии . Това е третата присъда, която лежащият в пандиза 71-годишен Хан получава тази седмица, в навечерието на общонационалните избори в Пакистан на 8 февруари, в които му бе неразрешено да взе участие. Ройтерс показва, че за момента не е ясно дали присъдите на Хан ще се извършват по едно и също време или поредно.

Във вторник някогашният министър председател получи, а в сряда пакистански антикорупционен съд осъди него и брачната половинка му, които той е получил в качеството си на министър-председател.

Семейство Хан е сключило брачния си контракт през януари 2018 година на загадка гала , седем месеца преди самият Хан да встъпи за първи път в служба като министър председател, показва Ройтерс. Бушра беше упрекната в това, че се е омъжила за Хан, преди да изтече наложителният съгласно исляма интервал на изчакване след бракоразвод.

Имран Хан лежи присъдите си в пандиза " Адиала " в град Равалпинди, до момента в който брачната половинка му получи позволение да излежи своите присъди в фамилното имение, ситуирано на рид в пакистанската столица Исламабад. Това е втората присъда за Бушра Хан, след тази по обвиняването за държавните дарове.

По-ранна присъда на Хан докара до което. Присъдата от сряда обаче значи, че той няма да може да заема поста, до момента в който не навърши 81 години.
 Пакистан решен да организира изборите
Пакистан решен да организира изборите

Въпреки възходящата вълна от принуждение в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР