Бившият министър на здравеопазването по време на кабинета на ГЕРБ

...
Бившият министър на здравеопазването по време на кабинета на ГЕРБ
Коментари Харесай

Костадин Ангелов с разкритие по сигнал: Конкурсът за доставка на тестове близалки за 13 млн. лв. е нагласен

Бившият министър на опазването на здравето по време на кабинета на ГЕРБ Костадин Ангелов разкри сигнал, получен от него през днешния ден.

Преди малко получих доста любопитен сигнал (прилагам фотография на писмото), написа в профила си във Facebook Ангелов.

Той изяснява, че сигналът е обвързван с оповестената по-рано информация, че България ще купи проби “близалка” за 13 милиона лева за проучване на деца, които ще се ползват преди малчуганите да влязат в класните стаи.

В мейла, получен от някогашния здравен министър, се твърди, че се приготвя кражба на тези 13 милиона лв..

Фирмата, която щяла да завоюва поръчката за тестванията със слюнка, вид “близалка”, била към този момент определена. Конкурсът щял да бъде нагласен. Споменава се и за комисионни.
свързани новини3594на 06.10.2020
" Предварително контрактуваният победител била компания “Лизоформ България”. Проверка в Търговския указател демонстрира, че 50% от нея има някогашен министър на опазването на здравето на Северна Македония.

На страницата на МОН има одобрен от просветното министерство лист ( https://www.mon.bg/bg/101043 ) на антигенните проби със слюнка вид “близалка”. В него е поместен китайският артикул, който компания Лизоформ България предлага. Любопитното е, че техният тест е за професионална приложимост. С други думи - вземането на тестът, нейната обработка и последващото отчитане на резултата би трябвало да се извърши от медицински експерт ", написа Ангелов и добавя:

" Кацаров и Денков оповестиха, че за тестване на учениците ще разчитат на учителите да взимат проби ".

" С голям интерес ще проследявам дали точно това сдружение ще завоюва състезанието на Министерство на здравеопазването. Все отново имаме 13 милиона аргументи за това ", споделя той.

В постскриптум към обявата Ангелов написа:

" Служебният министър на опазването на здравето Кацаров даде обещание, че до края на деня ще бъде оповестена процедура за пазаруване на проби вид “близалка”, с цел да могат децата да се върнат в клас допустимо най-скоро.
Вече минава 18:00 ч. Процедура НЕ е оповестена. С други думи- събирането на предложения за проби “близалка” се отсрочва за различен ден ".

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР