Бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е поредният лекар,

...
Бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е поредният лекар,
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Използват името ми за измама с лекарство, не вярвайте на такива реклами в интернет

Бившият министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков е следващият доктор, чието име е употребявано за лъжлива реклама на медикаменти. " Аз нямам визия какви са тези неща, които се оферират. Мои познати и близки ми звънят да ме питат дали да си го купят, аз в никакъв случай няма да популяризирам лекарство или добавка ", безапелационен беше Ненков в утринния блок на Нова телевизия. 

Рекламата включва и подправено " изявление " точно с водещите на " Здравей, България ". В него даже е насочен апел към хората да спрат да пият естествените си медикаменти и да се извърнат към различните артикули, защото фармацевтите ни лъжат и крият от нас този тип лекуване. Това е чисто закононарушение, безапелационен беше Ненков. Това не е лекарство, нямам визия какво съдържа и по какъв начин работи и евентуално е отпадък, щом по този начин се популяризира, добави той. Става въпрос за артикул с име " Cardio active "

Два са продуктите, които се популяризират с името на други Ненков. " Първото се създава в България от сдружение, записано на съветска гражданка. Моят юрист се обърна към производителя, само че те споделиха, че не вършат такава реклама, само че не излизат да се разграничат обществено. Заради това в мен се разсънва мощното съмнение, че това е машинация на производителя ", съобщи някогашният министър. Сайтът пък е регистриран в страна отвън Европа и надлежно не предстои на регулация, а заплащанията се правят към сдружение, записано в Обединеното кралство, още веднъж на името на съветски жител.

 Вече са активизирани ГДБОП, прокуратурата и БАБХ, защото е допустимо продуктът да е регистриран като хранителна добавка. Взето е за проучване какво има вътре. Активизирани са правораздавателните органи и в чужбина, където са регистрирани уеб страниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР