Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков гласува знаково с

...
Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков гласува знаково с
Коментари Харесай

Бойко Рашков? Въздържал се. Мустафа Карадайъ? Отсъства: Промените в Конституцията вече са факт

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков гласоподава знаково с " Въздържал се ", вместо " За ", при финалния избор за измененията в Конституцията.

Решението му беше последвано от бурни ръкопляскания от " Възраждане " и Има Такъв Народ.

Въпреки символичното му разграничение от болшинството - 165 гласа бяха задоволителни за приемането на конституционната промяна.

71 от депутатите от Българска социалистическа партия, Възраждане и Има Такъв Народ бяха " срещу ".

Трима души не взеха присъединяване в гласуването. Сред тях беше подалият оставка досегашен водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, и депутатите от Българска социалистическа партия и ПП-ДБ - Драгомир Стойнев и Петя Ставрева.

Карадайъ не се е появявал на съвещания на Народното събрание от повече от два месеца, още преди да разгласи, че се отдръпва от управлението на партията.

Вотът мина с поименно гласоподаване, при което всеки от народните представители трябваше гласно да съобщи позицията си.

Депутатите от " Възраждане " постоянно използваха случая да заявят и настояването си за оставка на държавното управление, до момента в който Тошко Йорданов опита да изнесе тирада против съвещанието, само че беше свикан от Росен Желязков да даде явен отговор - и гласоподава " срещу ".

Йорданов опита и да изиска прегласуване, само че получи отвод - откакто всички от народните представители бяха ясно декларирали волята си минути преди този момент.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР