Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви,

...
Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви,
Коментари Харесай

Лоши новини за бултрасите: Колежа ще бъде готов най-рано през септември 2023 година

Бившият министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков съобщи, че строителството на стадион " Христо Ботев " в Пловдив няма по какъв начин да бъде приключено до месец март 2023 година, а спортното оборудване ще бъде готово най-рано през септември идната година. Нанков беше изпратен в качеството си на специалист от някогашния министър председател Бойко Борисов, с цел да следи за осъществяване на плана по построяването на " Колежа ".

Както е известно, в неделя водачът на най-голямата парламентарно показана партия - ГЕРБ, посети стадион " Христо Ботев " и даде обещание на последователите на " канарчетата ", че персонално ще изпрати надзирател по строителството, който да следи за осъществяването на плана за оборудването.

" Запознах се с детайлите към стадиона. Новината е, че има издадено допълнено за решението на градеж от 2014 година на два стадия - първи стадий - стадионът да бъде подготвен за мачове от българското състезание, както и втори стадий, при който оборудването да покрива условията от четвърта категория на Европейската футболна централа. Има консенсус по няколко от главните тематики ", разяснява Нанков след работната среща.

" Най-реалистично ми наподобява стадионът да бъде приключен през месец септември 2023. Няма по какъв начин да е подготвен за март следващата година, както беше дадено по-рано. Има някои много несериозни неща за доизясняване. Трябва да има по-голяма съгласуваност и от изпълнителя, и от Община Пловдив. Не мисля, че построяването на стадиона с толкоз огромен финансов запас би трябвало да е проблем. Следващият вторник ще имаме по-голяма изясненост към плана. Вече има количествена сметка, само че би трябвало да считаме, с цел да стигнем и до количествено-стойностната сметка ", съобщи още някогашният министър на районното развиване и благоустройството.

Нанков добави, че изтеглените в допълнение 12 милиона лв. като заем от Община Пловдив би трябвало да са задоволителни за довеждане докрай на стадиона в цялостния му тип.

На срещата участва някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев, който сега извършва ролята на координатор на партия ГЕРБ за Пловдив.

" Срещата беше много съдържателна и запознахме господин Нанков с моментното положение. Навлязохме малко повече в детайлите и търсим разнообразни разновидности, с цел да може стадионът да бъде в цялостна визия, както почитателите желаят ", съобщи Иван Тотев.

Както е известно, по време на предходното ръководство на ГЕРБ бяха отпуснати 25 милиона лв. за строителството на стадион " Христо Ботев ". До момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лв., а през предходната седмица Община Пловдив взе решение да изтегли спомагателен заем в размер на 12 милиона лв. за изцяло дотъкмяване на оборудването.
 Привържениците на Ботев (Пд) с нова декларация за
Привържениците на Ботев (Пд) с нова декларация за " Колежа "

Феновете търсят помощ за реализиране на цялостния план на съоръжението
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР