Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще поиска разсекретяване на

...
Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще поиска разсекретяване на
Коментари Харесай

Ненчев иска разсекретяване на делото за ремонта на МиГ-овете

Бившият министър на защитата Николай Ненчев ще изиска разсекретяване на делото против него за ремонта в Полша на самолети МиГ-29. Окончателно,

Искането на Ненчев е поради това, че съдът не оповести претекстовете за окончателното оправдаване с претекста, че те са секретни. Но съгласно Ненчев разсекретяването ще покаже „ какъв брой скалъпена е офанзивата и….да се види настървението на прокурорите и зависимостта на част от очевидците “. 

В обществената мрежа Ненчев показва, че делото против него е трябвало да послужи за наставление на всички, които имат дързостта да се опълчат против съветските хибридни офанзиви, които даже и западните страни признават. 

С ремонта на Миг-овете в Полша Ненчев регистрира, че е защитил интереса на страната. Още през 2019-та година, при произнасянето си, Софийският градски съд одобри, че решението за ремонта в Полша е било политическо, а политическото решение на Ненчев е да бъде понижено военното съдействие с Русия и да бъде увеличено съдействието със страни от НАТО.

Сключването на договорите не провокира понижаване на имущественото на съветската корпорация РСК-миг, означи съдът през 2019-та. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР