Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че

...
Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че
Коментари Харесай

САЩ да разположат бойци в България и Румъния, предлага бивш шеф на Пентагона

Бившият министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да разположат повече военни край Черно море в България и Румъния, съобщи Ройтерс.

Тяхната цел ще е да отразят евентуална експанзия от страна на Русия на фона на засилващо се напрежение сред Москва и Вашингтон.

Еспър, който в този момент е учител в Института Маккейн за интернационално водачество в Аризонския университет, „ мисли, че би трябвало да продължим да се опълчваме на Русия и да се опитваме да се противопоставяме на тяхното неприятно държание “.

Вашингтон би трябвало да се стремида успокои европейските съдружници и да укрепи НАТО с разполагането на още сили в Полша, „ в балтийските страни, в случай че е целесъобразно, и тук-там като Румъния и България, в случай че не на непрекъсната, на ротационна база “, сподели Еспър в изявление за Ройтерс във вторник.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън настоя пред съветския си сътрудник Владимир Путин да понижи напрежението, провокирано от съветското военно скупчване край границата с Украйна и му предложи да се срещнат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР